Тимошенко задекларувала фірму «Леді Ю», дрібне коштовне каміння і «Чайку» 1983 року

10:27, 31.10.2016
Тимошенко задекларувала фірму «Леді Ю», дрібне коштовне каміння і «Чайку» 1983 року

Юлія Тимошенко не задекларувала великих статків.

Народний депутат, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко має майже 486 тис. грн на банківському рахунку в «Ощадбанку» та 318 тис. гривень готівки.

При цьому, колишній прем’єр не задекларувала жодного авто, тоді як її чоловік – Олександр Тимошенко володіє автомобілями «Mercedes-Benz» та «ГАЗ 14» 1983 року випуску - це остання "Чайка".

 

Такі дані містяться в електронній декларації Юлії Тимошенко, розміщеній на сайті НАЗК у неділю ввечері.

 

Згідно з декларацією за 2015 рік, у її чоловіка Олександра Тимошенка – майже 3 млн. грн. на рахунку в банку, а також 163 тис. євро, 270 тис. доларів та 360 тис. гривень готівки.

 

Доходи ж самої Юлії Володимирівни нібито складалися з зарплати у Верховній Раді (75,6 тис. грн.) та коштів на виконання депутатських повноважень (80,5 тис. грн.).

 

Водночас, чоловік Тимошенко отримав іноземний дохід від різних компаній на загальну суму близько 3,2 млн. грн.

 

На придбання товарів (робіт, послуг) депутатка минулого року витратила 162 500 грн.

 

Юлія Тимошенко орендує будинок площею 588 кв.м. в елітному селищі Козин, що під Києвом. Вона також має право користування на «земельну ділянку під об'єктом оренди» в Козині площею 1500 кв.м., а також на «земельну ділянку біля об'єкту оренди» площею 1862 кв.м.

 

Цікаво, що власником будинку і землі є Шарапова Тетяна Валеріївна, двоюрідна сестра Тимошенко.

 

У декларації Тимошенко також вказана скромна квартира в місті Дніпро площею 59,4 кв.м. з припискою «Помилково не скасована реєстрація. Квартира не належить Тимошенко Юлії Володимирівні».

 

Колишня прем’єрка також задекларувала ювелірні вироби: сережки з перлинами та дрібним коштовним камінням Mikimoto, сережки з перлинами та дрібним коштовним камінням Chanel, кільце з дрібним коштовним камінням Dinh Van, сережки з перлинами та дрібним коштовним камінням Cartier, підвіска з коштовним камінням Chopard, 2 одиниці намиста з перлинами, кільце з перлинами та дрібним коштовним камінням, набір із сережок та кільця з коштовним камінням.

 

Тоді як Олександру Тимошенку належать чоловічі наручні годинники Corum та Vacheron Constantin. А також автомобілі Mercedes-Benz GL-350 CDI 2014 року випуску (коштував 1, 25 млн. грн.) та ГАЗ 14 1983 року випуску, який став його власністю у 2014 році й коштував 79,7 тис. грн.

 

Олександр Тимошенко є кінцевим бенефіціарним власником 9 компаній в Україні. З них він є 100% власником лише компанії «Леді Ю».

 

Нагадаємо, що у п’ятницю зранку держслужбовці почали масово заповнювати електронні декларації: за перші 13 хвилин система зареєструвала півтисячі анкет. 

 

Одним з останніх декларацію оприлюднив президент Петро Порошенко.