Віктор Медведчук регоче з жартів Путіна в Сочі

18:03, 27.10.2016
Віктор Медведчук регоче з жартів Путіна в Сочі

Медведчук регоче із Пєсковим.

Одіозний український діяч Віктор Медведчук регоче з жартів свого кума, президента Росії Володимира Путіна про США на засіданні Міжнародного дискусійного клубу «Валдай» в Сочі у четвер.

 

Медведчук зайняв місце в престижному першому ряду форуму поруч з речником Путіна Дмитром Пєсковим.

 

Про це повідомляють російські і українські ЗМІ.

 

Зауважимо, що Віктор Медведчук представляє Україну в гуманітарній підгрупі Тристороньої контактної групи на переговорах у Мінську. Він курує питання звільнення заручників, які перебувають у Росії і на окупованих територіях.

 

Втім, це не завадило Медведчуку прилетіти до Сочі на заключну сесію Міжнародного клубу «Валдай», де традиційно бере участь президент Росії Володимир Путін.

 

Тим більше, що раніше саме Кремль наполягав на участі кума Путіна Медведчука в мінських перемовинах.

 

Як повідомляє видання «Українська правда», виступ Путіна було присвячено критиці «західних партнерів» - США і НАТО. Також російський президент категорично спростував звинувачення в спробах Кремля вплинути на вибори американського президента.

 

«Невже хтось серйозно думає, що Росія може якось вплинути на вибір американського народу? Америка що, якась бананова країна чи що? Америка – це велика держава! Якщо я не правий, поправте мене будь ласка», – сказав Путін, чим викликав регіт у Медведчука і Пєскова.

 

Володимир Путін також заявив, що Росія не проти залучити до «нормандського формату» задля розв’язання українського конфлікту інші країни.

 

«Чи потрібно залучати когось іншого? Російська позиція така: ми не проти залучати будь-кого, зокрема і наших американських партнерів. Але домовилися таким чином з усіма учасниками цього процесу, що ми з американськими нашими колегами будемо працювати паралельно», - сказав Путін.

 

Нагадаємо, що наразі «нормандський формат» є майданчиком для зустрічей між владою  Німеччини, Франції, України та Росії.

 

Нагадаємо, у квітні 2016 року Генеральна прокуратура почала розслідувати можливу причетність Медведчука до державної зради, сепаратизму і фінансування тероризму.

 

Раніше Медведчук, який очолює громадську організацію Український вибір» неодноразово виправдовував політику свого кума Путіна і стверджував, що вона спрямована на встановлення миру.