До Прип’яті і Чорнобиля пропонують подорожувати віртуально

14:53, 19.10.2016
До Прип’яті і Чорнобиля пропонують подорожувати віртуально

Мертве місто Прип'ять.

Польська компанія Farm 51 розробила проект першої в світі віртуальної екскурсії вулицями Чорнобиля і «мертвого міста» Прип’ять під назвою «Chernobyl VR Project». Відправитися у таку подорож усі бажаючі сталкери зможуть вже у листопаді.

 

Адже ініціативу творчої команди проекту вже підтримало Державне агентство України з управління зоною відчуження, про що йдеться на офіційному сайті відомства.

 

Голова агенства Віталій Петрук домовився із польськими розробниками, що вже в листопаді цього року в зоні відчуження буде відкрито музей віртуальної реальності.

 

Ідея проекту полягає в тому, щоб за допомогою 3D-технологій людина мала можливість здійснити віртуальну подорож по об’єктах, які перебувають на території Чорнобильської зони.

 

«Зокрема, під час ознайомчого візиту охочі зможуть «відвідати» Чорнобильську АЕС, покинуті багатоповерхівки, парк атракціонів – все це розташоване в Прип’яті, місті–привиді, яке спустіло у 1986 році після Чорнобильської катастрофи», - повідомляє агенство.

 

У Києві презентація проекту відбулася в Музеї історії Києва і була приурочена до 30-х роковин з дня аварії на Чорнобильській АЕС.

 

Під час реалізації проекту використовувалися стереоскопові камери, які мають здатність знімати в технології 360 градусів та дозволяють переглядати об’єкти у різних ракурсах. Під час зйомок використовувалися дрони, завдяки чому можна подивитися зверху вниз на оглядове колесо в парку розваг, заводську трубу чи електростанцію.

 

Також розробники із компанії Farm 51 планують розпочати реалізацію проекту, де за допомогою графіки зможуть розказати про майбутнє зони відчуження – території, яка назавжди змінила хід історії України та об’єднала світову спільноту навколо питання ядерної безпеки.