Мер Бучі став підозрюваним в дерибані лісу і одразу захворів

20:47, 12.10.2016
Мер Бучі став підозрюваним в дерибані лісу і одразу захворів

Анатолій Федорук став підозрюваним у дерибані лісу.

Генпрокуратура офіційно повідомила про підозру міському голові Бучі Анатолію Федоруку, а також секретарю міськради. Після цього, мер Бучі, що під Києвом, пішов на лікарняний.

 

Про це повідомив Генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook. І натякнув, що слідчих намагалися підкупити.

 

«Спроби відкупитися не проходять. Після величезної слідчої роботи Департаментом з розслідування у сфері економіки ГПУ повідомлено про підозру голові Бучанської міської ради Федоруку А.П., а також секретарю цієї ж ради. Федоруку А.П. інкриміновано незаконну передачу у власність фізичним та юридичним особам 68 га земель лісового фонду першої категорії, вартістю понад 100 млн. грн., а секретарю ради 1,024 га, який у відсутність Федорука А.П. також незаконно передав земельні ділянки лісового фонду», - написав Юрій Луценко.

 

За даними Генпрокурора, в тексті підозри зазначені «дуууже відомі призвіща щасливих «нових бучанців».

 

Обом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем).

 

«Слідство планує відсторонити Федорука від займаної посади. В разі переховування його від слідства, ми змушені будемо оголосити його в розшук для затримання і арешту», - заявив пан Луценко.

 

У коментарях під постом Луценка користувачі цікавляться «чому меру Ірпеня Володимиру Карплюку також не повідомлена обіцяна підозра?». На що Генпрокурор лаконічно відповів: «Працюємо».

 

Водночас, мер Бучі Анатолій Федорук заявив, що після отримання підозри залучить адвокатів, які доведуть його правоту. На його думку, в земельних питаннях Бучанська міська рада діяла винятково у рамках повноважень.

 

«Ми маємо незаперечну доказову базу, яку, на великий жаль, у судових засіданнях, і суддя першої інстанції, і суддя Вищого адміністративного суду, не прийняли до розгляду. На сьогодні, отримуючи підозру в якості процесуальної дії, адвокати мають можливість долучитися, ознайомитися з матеріалами справи – отже, навести докази своєї правоти, які має сторона захисту», - зауважив пан Федорук в коментарі телеканалу «112 Україна».

 

Інформаційні ресурси Приірпіння, а також активісти Бучі і Ірепня повідомляють в соцмережах, що одразу після того, як мер Бучі Федорук отримав статус підозрюваного, він пішов на лікарняний.

 

Як повідомляла «УМ», 21 липня в помешканнях мера Бучі Анатолія Федорука і його кума і соратника – мера Ірпеня Володимира Карплюка, а також на 31 об’єкті, які пов’язують з ними (Бучанський міськвиконком, фірми, підприємства тощо) відбулися обшуки.

 

Правоохоронці підозрюють обох мерів у незаконній забудові лісів, їм загрожує мінімум по шість років ув'язнення.

За даними слідства ГПУ, міське керівництво Бучі та Ірпеня протягом 2006-2012 років незаконно відвело у власність земельні ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва. Зокрема, колишньому віце-спікерові Ради Ігорю Калетнику дісталося 14 га лісових угідь.

 

16 грудня 2015 року Верховний Суд України відмовив у перегляді рішення, за яким родина Калетника має повернути державі 14,05 га лісів у Бучі. Калетник перебуває у розшуку з грудня 2014 року.