Дональд Трамп звинуватив Google у змові з Гілларі Клінтон

09:06, 29.09.2016
Дональд Трамп звинуватив Google у змові з Гілларі Клінтон

Дональд Трамп.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп звинуватив пошуковик Google у відсіюванні поганих новин про його суперницю Гілларі Клінтон.

 

Про це повідомляє ВВС у четвер.

 

«Згідно з опитуванням Google, ми ведемо на два пункти по країні. І це попри те, що пошукова система Google не пропускала погані новини про Гілларі Клінтон. Як вам таке?», - заявив Дональд Трамп під час виступу перед своїми прихильниками у Вісконсині.

 

Оглядачі припускають, що йдеться про теорію, згідно з якою функція автозаповнення у Google нібито пропонує більш схвальну лексику при запитах про Гілларі Клінтон. Вперше такі припущення з'явилися влітку цього року на сайті SourceFed.

 

Пізніше теорію підхопило російське державне інформагентство Sputnik - воно опублікувало розслідування, в якому стверджувалося, що функція автозаповнення пошукового запиту в Google видає компліменти Гілларі Клінтон і образи на адресу Дональда Трампа.

 

Російські журналісти стверджують, що запропоновані варіанти пошукових слів в Google для кандидатів в президенти США серйозно відрізняються від даних інших пошукових сайтів.

 

У Google тоді відкинули подібні звинувачення.