На Харківщині затримали шпигуна з Узбекистану

13:01, 19.09.2016
На Харківщині затримали шпигуна з Узбекистану

Під час огляду шпигуна.

Українські прикордонники спільно зі співробітниками СБУ затримали 25-річного громадянина Узбекистану, який знімав прихованою камерою пункт пропуску «Плетенівка», що на Харківщині в ніч на понеділок. Шпигувати його змусили російські спецслужби.

 

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України в понеділок.

 

Хлопець з Узбекистану поводився підозріло, мета його приїзду в Україну була незрозуміла, тому прикордонники направили його на додаткову перевірку.

 

«Вже під час спільного з представниками СБУ та фіскальної служби огляду на сорочці чоловіка прикордонники на місці ґудзика помітили приховану камеру для відеозйомки. Від неї йшов провід до пристрою накопичення інформації, що знаходився у кишені, а в іншій кишені також знайшли пристрій для аудіо запису», - йдеться у повідомленні.

 

 

Після цього, молодик зізнався, що пристрої для відео та аудіо запису він отримав від співробітників російської міграційної служби, коли був затриманий ними за перевищення терміну реєстрації на території Росії.

 

«Що саме людина з даними пристроями робила на українському пункті пропуску наразі встановлюють правоохоронні органи. На даний момент правопорушника передали представникам СБУ», - додає у Facebook  речник Держприкордонслужби Олег Слободян.