У Рівному сплюндровано місце встановлення пам'ятника Бандері

08:24, 16.09.2016
У Рівному сплюндровано місце встановлення пам'ятника Бандері

Меморіальну дошку Бандері залили червоною фарбою.

Невідомі вандали сплюндрували наріжний камінь та місце встановлення майбутнього пам'ятника провіднику ОУН Степану Бандері у Рівному в четвер: меморіальну дошку залито червоною фарбою, а повстанський прапор знищено.

 

Про це повідомив заступник голови Рівненської облради Олексій Бучинський на своїй сторінці у Facebook.

 

«Зловмисники облили червоною фарбою меморіальну дошку, зламали флагшток, на якому висів повстанський прапор, та знищили його, окрім того нанесли фарбою надпис на сам наріжний камінь», - пише пан Бучинський.

 

 

Керівництво облради вже подало відповідні запити до керівництва Головного управління Нацполіції та облуправління Служби безпеки України Рівненщини із проханням взяти на особистий контроль розслідування даного факту.

 

На думку Олексія Бучинського, навіть слідчим зрозуміло, що «дії зловмисників зайняли досить значний відрізок часу та могли бути зафіксовані камерами спостереження найближчих закладів».

 

Депутати облради вже звернулися до адміністрації банку, розташованого поблизу і встановили, що камери дійсно працювали та швидше всього зафіксували дії злочинців.

 

«Вважаю за необхідне щонайшвидше затримати та притягнути до відповідальності злочинців, адже така зневага та відверта наруга над історичною спадщиною української нації є нічим іншим, як проявом сепаратизму на Рівненщині», - вважає заступник голови  облради Олексій Бучинський.

 

За даними депутата, це не перший такий факт у Рівному. На початку 2016 року невідомі розбили наріжний камінь на цьому ж самому місці, знищили меморіальні дошки Степану Бандері та Роману Шухевичу на однойменних вулицях.