Євгена Романенка, лідера гурту «ТаРута», обікрали біля «Ашану»

08:35, 15.09.2016
Євгена Романенка, лідера гурту «ТаРута», обікрали біля «Ашану»

У лідера відомого українського гурту «ТаРута» Євгена «Їжака» Романенка із велопарковки біля магазину «Ашан», що на вулиці Берковецька, 6, невідомі викрали залишений там велосипед, біло-сірий Gary Fisher. Разом з ним зник і сіро-синій Giant Sedona дружини Євгена Олени Романенко.
 
 
Коли подружжя вийшло з магазину, то побачили на місці паркування лише велосипед їхньої доньки та на асфальті перекушений ланцюг для велосипеда, яким були припнуті їхні транспортні засоби.
 
Крадіжка сталася близько 17-18.50 у середу. Музикант викликав поліцію, однак так і не дочекавшись протягом двох годин оперативно-слідчої групи, пішки пішов додому. Про це Євген Романенко повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуці».
 
«Я розумію, що Gary Fisher за 450$ якогось там нікому невідомого заслуженого артиста України це вам не депутатський Lexus. Проте, шановний Arsen Avakov, ми ж з вами будуємо НОВУ країну! Чи не так?! Може я занадто часто гастролюю Європою і вже дуже нахабнію, але мені б хотілося, щоб нова поліція однаково реагувала і на повідомлення про викрадення дорогих автівок, і велосипедів», - написав він.
 
Також Євген Романенко зазначає, що велосипеди в їхній родині були єдиним засобом пересування.
 
«І головне, що за дві години очікування на холоді (з нами 11 річна дитина, яка ще уроків не робили, ми всі в шортиках і маєчках) нам жодного разу не передзвонили і не спитали, чи ми ще хоч там? Ні! Сказали один раз: ми висилаємо оперативно-слідчу групу, чекайте на місці злочину (тобто на вулиці). І все! Дві години ні гу-гу. Тільки я їх торбив, на що отримав відповідь - чекайте!»,- обурюється музикант.
 
Євген Романенко звернувся до вело-спільноти столиці із проханням знайти і покарати винних.
 
«На поліцію не розраховую, їм наші велосипеди і на три копійки не потрібні. Звертаюся до вело-спільноти Києва: рано чи пізно ці велосипеди десь з'являться на OLX чи на вело-форумах. Давайте знайдемо їх разом і наваляємо злодюгам», - закликав він.
 
 
Варто додати, що гурт «ТаРута» є одним з лідерів сучасної української музики і має багато шанувальників серед патріотичних кіл. «Їжак» Романенко з гуртом активно підтримував Революцію Гідності, з перших днів російської агресії на Донбасі виступає перед бійцями на передовій. 
 
Музиканти сподіваються, що саме громадська підтримка і широкий розголос змусять поліцію зайнятися цією справою і допоможуть знайти злодіїв та повернути вкрадене.