У Ріо все готово до відкриття Паралімпіади-2016

22:07, 07.09.2016
У Ріо все готово до відкриття Паралімпіади-2016

(Фото з офіційного сайту Паралімпіади-2016.)

 До старту XV Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро лишилися лічені години. Організатори обіцяють, що церемонія відкриття Паралімпіади буде не менш яскравою і такою, що запам'ятовується, ніж церемонія Олімпіади-2016 у Ріо. Вона розпочнеться о 18.15 за місцевим часом (00.15 - за київським) на легендарному футбольному стадіоні «Маракана».

 

Про це повідомляє офіційний сайт змагань у середу.

 

Участь в церемонії відкриття візьмуть 500 професійних співробітників, у тому числі хореографів і художників, і 2 тис. волонтерів.

 

 

Церемонія була розроблена дизайнером Фредом Джеллі, письменником Марсело Рубенсом Паівою і артистом Віком Мунісом.

 

Тема церемонії «Кожен орган має серце» відображає його спрямованість на людський стан, почуття, труднощі, солідарність і любов.

 

Однією з зірок буде американська сноубордистка і паралімпійський призер Емі Перді. На Паралімпійських іграх 2014 р. вона завоювала бронзову медаль. Перді брала участь в американському телевізійному шоу «Танці з зірками» і на церемонії виконає самбу з загадковим партнером.

 

 

У параді спортсменів візьмуть участь понад 4 тис. спортсменів, що представляють понад 160 команд. Вести парад буде Ібрагім аль-Хусейн, сирійський біженець, який на Іграх змагатиметься у складі команди незалежних паралімпійських атлетів.

 

Кульмінаційним моментом церемонії стане запалювання Паралімпійського вогню, що символізує офіційний старт Ігор. Полум'я побувало в усіх п'яти регіонах Бразилії протягом семи днів, за цей час його пронесли 500 факелоносців.

 

Факел чотирикутної форми символізує чотири паралімпійські цінності - мужність, рішучість, натхнення і рівність.

 

Паралімпіада-2016 пройде в Ріо з 7 по 18 вересня 2016 року.