Парубія допитали про Медведчука і російський слід ЛНР

20:27, 07.09.2016
Парубія допитали про Медведчука і російський слід ЛНР

Андрій Парубій одразу після допиту.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій розповів слідчим Генпрокуратури про прямий вплив спецслужб Росії на створення ЛНР та роль кума Путіна – одіозного політика Віктора Медведчука, яку той відігравав у подіях, що відбулися у Луганську навесні 2014 року.

 

Про це Парубій повідомив журналістам біля Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ, одразу після допиту ввечері у середу.

 

«Головне завдання і суть сьогоднішньої розмови — це була розмова про події на Луганщині під час початку дестабілізації. Як відомо, я тоді виїхав в Луганськ, коли було захоплено приміщення Служби безпеки України, і близько тижня вів переговори про звільнення приміщення і здачу зброї бойовиками», - сказав спікер парламенту, який навесні 2014 року був секретарем Ради нацбезпеки і оборони України.

 

За його словами, на допиті він детально розповів про ту інформацію, яка йому відома щодо «російського сліду» у тих подіях, про безпосередній і прямий вплив російських спецслужб на ці події.

 

Також Парубій розповів слідчому «про роль у тих подіях Віктора Медведчука», а також безпосередньо про переговори, які він проводив у той період.

 

 

«Переговори велися у складних і небезпечних умовах. Слідство цікавить, хто був причетний до тих подій з боку тодішньої луганської влади», - каже спікер.

 

Голова Верховної Ради висловив сподівання, що слідство та прокуратура якнайшвидше зможуть повідомити суспільству про перебіг тих подій, їхніх організаторів та виконавців.