Міністр охорони здоров'я Уляна Супрун отримала трьох неполітичних заступників

17:13, 02.09.2016
Міністр охорони здоров'я Уляна Супрун отримала трьох неполітичних заступників

2 вересня відбулося представлення команди виконуючої обов’язків міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. Кабмін затвердив трьох заступників в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун – Павла Ковтонюка, Оксану Сивак і Олександра Лінчевського.

 

Один із заступників попереднього міністра Роман Ілик залишився при посаді. Він відповідатиме за фармацевтичний напрямок і ліцензування медзакладів.

 

Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook зазначила, що це не політична команда. «Це професіонали, які своєю працею та знаннями довели, що вони зможуть взяти на себе відповідальність за зміну медицини в Україні», - написала вона. За її словами, команда МОЗ – не політична.

 

«Це фахівці, технократи, які будуть працювати по-новому. Принцип нашої діяльність: поставити діагноз та лікувати хворобу», - заявила Супрун.

 

Павло Ковтонюк відповідатиме за впровадження змін в систему надання медичної допомоги. Він зацікавлений у переході на страхову медицину.

 

Акушер-гінеколог, лікар медичної служби Майдану Оксана Сивак займатиметься питаннями європейської інтеграції та її медичними компонентами: громадським здоров’ям, службою крові, біобезпекою, трансплантацією, а також реформуванням апарату міністерства і підвищенням професійного рівня держслужбовців.

 

Торакальний (легеневий) хірург відділення політравми, викладач в Академії післядипломної освіти імені П. Шупика, медичний директор «Захисту патріотів» Олександр Лінчевський буде заступником із питань медицини та організації медичної допомоги в зоні АТО.