На Хатію Деканоїдзе подали до суду через незнання української мови

08:30, 26.08.2016
На Хатію Деканоїдзе подали до суду через незнання української мови

Хатію Деканоїдзе чекають на суді у Львові. (Юлія Бабич.)

У Львові відбудеться засідання суду щодо відмови вимоги активіста Святослава Літинського притягнути до відповідальності керівничку Національної поліції України Хатію Деканоїдзе за порушення 10 статті Конституції, в якій йдеться про те, що державною мовою є українська.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Літинський вимагає притягнути Деканоїдзе до дисциплінарної відповідальності за те, що чиновник ігнорує Конституцію та не розмовляє українською мовою під час виконання своїх службових обов'язків. "Хатія, ви в Україні вже близько трьох років, може пора вже?" - написав активіст на своїй сторінці.

За його словами, на суд з приводу відповіді на його вимогу, який відбувся 22 серпня, від Міністерства внутрішніх справ ніхто не прийшов. "МВС відповіло коротко - ми теж поважаємо українську мову і все", - розповів Літинський.

Відтак розгляд справи відклали на 26 серпня на 11 год. "Вимагаємо, щоб суд зобов'язав їх належно розглянути звернення", - додав Літинський та закликав прийти небайдужих підтримати його позовні вимоги у Галицький районний суд Львова.