Ільмі Умеров втрачає життєві сили, але триматиметься до останнього

15:10, 24.08.2016
Ільмі Умеров втрачає життєві сили, але триматиметься до останнього

Стан здоров'я утримуваного у психлікарні Сімферополя заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова не стабілізується й навіть гіршає щодня. Але він обіцяє триматися до останнього, оскільки його надихає народна підтримка.

 

Про це повідомила його донька Айше Умерова на своїй сторінці у Facebook в середу.

 

«Про стан Умерова після 6 днів утримання в психіатричній лікарні. Йому озвучили результати аналізів, узятих напередодні - всі показники набагато перевищують норму: цукор, холестерин, білірубін. Стан його не стабілізується - кожен день підвищується тиск, стрибає цукор, він відчуває загальну слабкість. Коли ми його відвідуємо, він не може з нами довго спілкуватися - хоче прилягти і відпочити, тому що довго стояти або сидіти сил у нього не вистачає», - написал донька Умерова.

 

За словами пані Айше, у палату до Ільмі Умерова 23 серпня підселили ще одну людину.

 

«Хоча слідчий неодноразово говорив про те, що він буде перебувати в окремій палаті один, аби максимально зменшити його контакти з іншими пацієнтами, (наскільки це можливо в палаті без дверей, що межує з єдиним в відділенні туалетом», - обурюється донька колишнього голови Верховної Ради АР Крим.

 

Пані Умерова додає, що прохання надати родичам можливість забезпечити Умерову триразове харчування залишаються без задоволення.

 

«Він як і раніше їсть лише двічі на день, а перерва між вечерею і сніданком-обідом становить 17 годин, що неприпустимо при цукровому діабеті і загрожує дуже серйозними наслідками для його життя», - зазначає Айше Умерова.

 

«Незважаючи на нелюдські умови тато не втрачає сили духу і має намір відстоювати свою позицію до останнього! Слова підтримки, які ми отримуємо від величезної кількості людей звідусіль і передаємо йому щодня, дають йому сили триматися! Адже народна підтримка засвідчує, що все, чому він присвятив своє життя і ті жертви, на які він іде, були не даремні!», - написала донька Умерова.

 

Донька заступника голови Меджлісу нагадує, що 26 серпня о 16.00 на Майдані Незалежності у Києві відбудеться акція на підтримку Ільмі Умерова.

 

 

Нагадаємо, що російська окупаційна влада анексованого Криму звинувачує Ільмі Умерова  у заклику до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заперечує свою провину.

 

11 серпня Умерову стало зле в суді, його госпіталізували. Незважаючи на це, суддя винесла постанову відправити Умерова на психіатричну експертизу.

 

Ільмі Умерова помістили в дев'яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою.

 

У неділю 21 серпня його стан погіршився, пан Умеров навіть втрачав свідомість.

 

Міністерство закордонних справ України вимогає від окупаційної влади Криму звільнити Умерова.