Янукович вимагає очну ставку з Порошенком, Яценюком і Кличком

16:32, 17.08.2016
Янукович вимагає очну ставку з Порошенком, Яценюком і Кличком

Захист колишнього президента України Віктора Януковича, який втік з України, підготував клопотання до Генпрокуратури з вимогою провести «очну ставку» їхнього підзахисного та нинішнього президента Петра Порошенка, колишнього прем’єр-міністра Аренія Яценюка, мера Києва Віталія Кличка та низки інших високопосадовців щодо справ про події Євромайдану.

 

Про це повідомив громадськості адвокат Януковича Віталій Сердюк, який надав низці українських ЗМІ копію відповідного клопотання у середу.

 

За словами адвоката Сердюка, дане клопотання передано до Генпрокуратури у вівторок. У ньому слідчим ГПУ пропонується провести допит в режимі відеоконференції.

 

До того ж, саме так захист Януковича відреагував на інформацію щодо викликів на допит до ГПУ Порошенка, Яценюка, Парубія, Турчинова та інших високопосадовців для надання свідчень, зокрема, у справі щодо «незаконного перешкоджання службовими особами вищих органів державної влади та правоохоронних органів проведенню зборів і мітингів у Києві в період з 20.01.14 р. по 21.01.14 р., вчинення масових вбивств та інших злочинів, спрямованих на незаконну протидію протестним акціям».

 

 

«Враховуючи розповсюджену інформацію в ЗМІ, Віктор Янукович вимагає від Генеральної прокуратури України провести одночасний допит («очну ставку») його та президента України Петра Порошенка, екс-прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, голови Верховної Ради України Андрія Парубія, мера міста Києва Віталія Кличка, секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова, ряду інших викликаних посадових осіб», – каже Віталій Сердюк.

 

Захисник екс-президента додає, що «для забезпечення публічності процесу Віктор Янукович наполягає на проведення допиту в суді, оскільки тільки отримані в суді покази є вирішальними».

 

 

Нагадаємо, що Віктор Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників Євромайдану на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він, за останніми даними, переховується на території Росії.