Геращенко назвав головну версію вбивства Шеремета

08:40, 03.08.2016
Вбивство журналіста Павла Шеремета могло бути демонстративним, для того, щоб викликати конфронтацію суспільства з владою. Про це радник глави МВС, нардеп Антон Геращенко повідомив в ефірі 5 каналу.
 
"Одна з провідних версій вбивства Павла Шеремета - демонстративне, для того щоб внести безлад у державний лад України. Щоб зіштовхнути лобами суспільство з владою за прикладом, який був з вбивством Георгія Гонгадзе, до якого були причетні високопоставлені чиновники, в тому числі і офіцери тодішньої міліції", - сказав Геращенко.
 
При цьому радник зазначив, що для нього залишається загадкою, "які могли бути конфлікти у Шеремета з кимось, що могло призвести до такого жорстокого убивства".
 
Нагадаємо, Павло Шеремет загинув вранці 20 липня в Києві в результаті вибуху машини, що належала співзасновниця "Української правди" і його цивільній дружині Олені Притулі.
 
Прокуратура кваліфікувала інцидент як умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох людей.
 
За словами радника міністра внутрішніх справ України Зоряна Шкіряка, автомобіль був підірваний саморобним пристроєм потужністю від 0,4 до 0,6 кг в тротиловому еквіваленті.
 
22 липня генеральна прокурор України Юрій Луценко повідомив, що вбивця Шеремета був не один, вибухівку закладали кілька людей. Основним мотивом вбивства він назвав професійну діяльність журналіста.
 
Над справою працює група з 50 чоловік.
 
У МВС пообіцяли виплатити 200 тис. грн за інформацію, яка допоможе слідству.
 
Фахівці ФБР, які працюють у якості консультантів, провели огляд машини і визначили тип вибухівки. Частина з них залишилася в Україні, інша частина вже поїхала, - про це повідомила "Українська правда" з посилання на джерело у поліції.