Путін включив анексований Крим до складу Південного федерального округу

13:54, 28.07.2016
Путін включив анексований Крим до складу Південного федерального округу

Президент Росії Володимир Путін ліквідував так званий «Кримський федеральний округ» і включив «республіку Крим і місто Севастополь» до складу Південного федерального округу з центром у Ростові-на-Дону.

 

Про це повідомляє прес-служба Кремля у четвер.

 

В указі Путіна наголошується, що це зроблено «з метою підвищення ефективності діяльності федеральних органів державної влади». Згідно з указом, повноважним представником президента в ПФО призначений Володимир Устинов.

 

Відтепер до складу Південного федерального округу входять: Республіка Адигея (Адигея), Республіка Калмикія, Республіка Крим, Краснодарський край, Астраханська область, Волгоградська область, Ростовська область, місто Севастополь.

 

Центром федерального округу залишається місто Ростов-на-Дону.

 

Водночас, президент Росії Володимир Путін фактично відправив у заслання до Сибіру так званого «губернатора» Севастополя Сергія Меняйла. В іншому указі, підписаного Путіним, йдеться про відставку Міняйла і призначення тимчасово виконуючим обов'язки «губернатора» міста Севастополя Дмитроа Овсяннікова.

 

Самого ж Міняйла призначено повноважним представником президента Росії в Сибірському федеральному окрузі.

 

Ще одним своїм указом Путін, з невідомих причин, звільнив Михайла Зурабова з посади надзвичайного і повноважного посла Росії в Україні.