Матіос розповів, з ким Шеремет зустрічався в Москві напередодні загибелі

07:39, 26.07.2016
Матіос розповів, з ким Шеремет зустрічався в Москві напередодні загибелі

Журналіст Павло Шеремет незадовго до своєї загибелі був в Москві, де провів ряд зустрічей. Зокрема, він зустрівся з оточенням убитого російського політика Бориса Нємцова і українським екс-міністром Олександром Клименком. Про це повідомив заступник генпрокурора - головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі 5 каналу .
 
За його словами, Павло Шеремет зміг зустрітися "з усіма, хто був в близькому оточенні Нємцова". "Не хочу робити акценти, але так було, і він про це розповідав ... В силу журналістської діяльності він відвідав так званий офісний центр Москва-Сіті, де всі наші квазі-вигнанці, яких ми обов'язково дістанемо і осудим. У нього була зустріч з одним з таких вигнанців - екс-міністром доходів і зборів Клименко. Але ми не встигли обговорити суть цієї розмови", - розповів головний військовий прокурор. 
 
"На останній зустрічі з Павлом ми обговорювали багато речей - він завжди був оптимістом, це світла людина, але в той момент він сумними фарбами описував ситуацію свого перебування десь три тижні тому в місті Москва", - зазначив Анатолій Матіос. І додав, що останній раз він бачився з Шереметом за три дні до загибелі журналіста.
 
Журналіст Павло Шеремет був убитий в Києві 20 липня. Автомобіль, в якому він перебував, вибухнув. Поліція кваліфікувала загибель журналіста як умисне вбивство. Закладка бомби під авто Шеремета потрапила на відео. Експерти ФБР, які співпрацюють з МВС і ГПУ у справі вбивства Шеремета, допомогли при встановленні типу вибухівки, закладеної в автомобіль.
 
Бориса Нємцова застрелили в ніч на 28 лютого 2015 року в центрі Москви, поблизу Кремля. У справі про вбивство Бориса Нємцова проходять Заур Дадаєв, Хамзат Баха, Темірлан Ескерханов, Анзор Губашев і Шадід Губашев. Слідство називає замовником справи Руслана Мухутдінова, який запропонував виконавцям не менше 15 млн рублів.  Адвокати сім'ї Нємцова вважають, що Руслан Мухутдінов не є замовником вбивства.
 
Московський окружний військовий суд винесе рішення про розгляд справи щодо вбивства Бориса Нємцова колегією присяжних 26 липня.
 
Олександр Клименко - український підприємець і політик, колишній міністр доходів і зборів України.