Вбивство Шеремета: ФБР встановило тип вибухівки

21:53, 25.07.2016
Експерти Федерального бюро розслідувань США, які на законних підставах співпрацюють з МВС і ГПУ у справі вбивства Павла Шеремета, допомогли встановити тип вибухівки, закладеної в автомобіль, в якому загинув журналіст. Про це сказав генеральний прокурор Юрій Луценко.
 
"Вони (експерти ФБР) вже допомогли нам у встановленні типу вибухівки, проведенні автоекспертизи, роботі з відео матеріалами тощо", - повідомив генпрокурор.
 
Одночасно Юрій Луценко відмовив надати будь-яку іншу інформацію, зазначивши, що витік даних може нашкодити розслідуванню. "Коли ми будемо готові до публічної частини, в тому числі до оприлюднення фотороботів, ми це обов'язково зробимо", - обіцяв генпрокурор.
 
Раніше було опубліковано відео з камер спостереження, зняте за кілька годин до вбивства Павла Шеремета. На записах камер видно, можливий процес закладки бомби під автомобіль Subaru, на якому журналіст поїхав на ранковий ефір Радіо Вести.
 
Юрій Луценко пообіцяв з ганьбою звільнити правоохоронців, які "злили" відео матеріалів слідства щодо вбивства Шеремета.
 
Слідство розглядає шість версій вбивства журналіста, ключова версія пов'язана з його професійною діяльністю. Генпрокурор вважає, що вбивство Шеремета може бути частиною великого плану.