Порошенко хоче провести військовий парад до Дня Незалежності

11:28, 22.07.2016
Порошенко хоче провести військовий парад до Дня Незалежності

Останній військовий парад відбувся два роки тому - 24 серпня 2014 року.

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про проведення параду військ з нагоди 25-ї річниці незалежності України». Останній раз військовий парад проводився у Києві два роки тому – у серпні 2014 року. Тоді самовпевненість керівництва держави та ЗСУ призвела до Іловайської трагедії.

 

Про це інформує прес-служба глави держави у п'ятницю.

 

Військовий парад відбудеться 24 серпня у Києві на вулиці Хрещатик та Майдані Незалежності. Безпосереднє керівництво підготовкою та проведенням заходу покладено на міністра оборони Степана Полторака.

 

Президент Порошенко доручив Кабінету міністрів забезпечити фінансування та здійснення в межах повноважень інших заходів, пов’язаних із підготовкою та проведенням параду, а Державному комітету телебачення і радіомовлення – забезпечити трансляцію заходу.

 

Нагадаємо, що 24 серпня 2015 року з нагоди Дня Незалежності в столиці відбувся не військовий парад, а марш Незалежності. Це було пов’язано із Іловайською трагедією, яка відбулася наприкінці серпня 2014 року.

 

Під час військового параду 24 серпня 2014 року керівництво держави, ЗСУ та інших силових структур, чия увага була зосереджена на святкуванні, фактично прогавило гібридне вторгнення російських військ на Донбасі, яке призвело до оточення українських військ в райцентрі Іловайськ і їхнього розстрілу окупантами під час виходу з «котла».