Мер Ірпеня Володимир Карплюк назвав обшуки помстою за виграні вибори у Коцюбинському

13:51, 21.07.2016
Мер Ірпеня Володимир Карплюк назвав обшуки помстою за виграні вибори у Коцюбинському

Міській голова Ірпеня Володимир Карплюк, який близько третьої ночі у четвер нібито втік до Польщі, підтвердив інформацію, що в його будинку в місті Буча, що під Києвом, тривають обшуки.

 

Про це Володимир Карплюк повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

Щоправда мер-втікач пов’язує обшуки не з розкраданням 900 гектарів лісу в  Бучі (обшуки тривають і в будинку мера Бучі Анатолія Федорука, який є кумом Карплюка), а зі своєю політичною діяльністю, як міського голови та лідера партії «Нові обличчя».  

 

«Події, які відбуваються в Ірпені - не більше ні менше ніж помста за виграні нами вибори в Коцюбинському. Мені неодноразово передавали «привіти» прикриваючись першими особами держави. Останньою крапкою стало рішення Верховного суду України, яке підтвердило нашу правову позицію. Не дивлячись на це - вибори в Коцюбинському «через коліно» всеодно провели... і програли!», - пише пан Карплюк.

 

З посту мера Ірпеня також стало зрозуміло, що члени його сім’ї лишилися вдома і є свідками обшуків.

 

«Я не боюся обшуків. Я хвилююся за своїх дітей, які не повинні зростати у своєму дворі бачучи «зелених чоловічків» з автоматами», - пише Володимир Карплюк, який за даними слідства залишив країну вночі.

 

               Будинок Карплюка в Бучі за версією телеканалу "1+1". 

 

Мер Ірпеня також вказує, що йому «телефонують десятки правоохоронців», які висловлюють свою підтримку. Натомість своїм опонентам з числа депутатів та правоохоронців він закидає звинувачення у корупції.

 

«Ви мене не любите. Вам не має чого мене любити. Я десятки разів відмовив вам у виділенні землі, встановленні «ларьків» і збереженні корупційних схем у видачі дозвільної документації містом. Ми змусили десятки підприємств «смотрящих» платити податки і сплачувати пайову участь», - стверджує Карплюк.

 

«Сьогодні була задача мене затримати, а через 60 днів розбиратися», - повідомив згодом Карплюк в коментарі ВВС-Україна. І додав, що «через таку ситуацію не хотів би повідомляти про те, де він наразі перебуває».

 

Натомість народний депутат Ольга Червакова у Facebook стверджує протилежне.

 

«Обшуки, які сьогодні відбуваються в Ірпені і Бучі, проходять в рамках кримінального провадження, порушеного в серпні 2015 року за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Бучанської міської ради при вилученні земель лісового фонду та зміни їх цільового призначення загальною площею 890 га, з метою одержання неправомірної вигоди в інтересах іншої фізичної або юридичної особи всупереч інтересам служби, яке спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам, свободам та інтересам держави», - вказує депутат Червакова.

 

Ольга Червакова додає, що розслідування щодо так званого «Бучанського Межигір’я» веде Головне слідче управління Генеральної прокуратури

 

«Крім того, Головним слідчим управлінням Генпрокуратури України розслідується кримінальне провадження № 42015000000001898 від 11.09.2015 за фактом зловживання службовим становищем Бучанського міського голови Федорука А.П. та його колишнього заступника Карплюка В.А. при виділенні земельних ділянок у м. Буча загальною площею 2 га за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.364 КК України», - повідомляє Ольга Червакова.

 

Депутат стверджує, що за даними слідства, «дізнавшись про сьогоднішні обшуки, мер Ірпеня Володимир Карплюк втік з країни». За даними Червакової, у квітні 2011 року  Карплюк і Федорук створили будівельну компанію «Будрегіонінвест», оформивши її в рівних часток на своїх дружин - Людмилу Федорук і Ларису Карплюк.

 

«Будрегіонінвест» став підрядником будівництва житла в Бучі на незаконно розпайованих лісових зонах. Замовниками були підприємства Карплюка. «Будрегіонінвест» заклав п'ять житлових комплексів – «Новатор», «Центральний», «Варшавський двір», «Rich Town» і «Буча Квартал», - пише Ольга Червакова. -  Саме в них знаходилися задекларовані Карплюком в 2013 році 67 квартир, за які він дістав прізвисько ‪#‎Вова67.»