Пам'ять Павла Шеремета вшановують на Майдані в Києві

20:08, 20.07.2016
Пам'ять Павла Шеремета вшановують на Майдані в Києві

На Майдані Незалежності в Києві збираються люди, щоб вшанувати пам'ять убитого журналіста Павла Шеремета. На зустріч біля стели Незалежності, яку ініціювала білоруська громада, уже зібралося понад сотню осіб, серед яких багато журналістів. Люди прийшли з державними прапорами України та Білорусі, фотографіями Павла.
 
До присутніх звернулися журналіст і ведучий Андрій Куликов, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, заступник генерального директора кримськотатарського телеканалу "ATR" Айдер Муждабаев, а також представники білоруської громади в Києві. Вони згадували професійні заслуги Павла Шеремета, його громадську діяльність, розповіли про людські якості журналіста.
  
Павла Шеремета було вбито 20 липня в результаті вибуху автомобіля на перехресті вулиць І.Франка та Богдана Хмельницького. Автомобіль належав керівнику інтернет-видання "Українська правда" Олені Притулі, але її в машині не було.
  
Президент України Петро Порошенко не виключив, що вбивство журналіста було скоєно з метою дестабілізації ситуації в країні. 
  
Радник глави Служби безпеки України Юрій Тандіт назвав чотири основні версії вбивства журналіста Павла Шеремета, які відпрацьовує слідство: професійна діяльність, особисті мотиви, російський слід і замах на керівника "Української правди" Олену Притулу, в якому їхав на момент вибуху Павло Шеремет.