Павла Шеремета поховають у Мінську

11:36, 20.07.2016
Павла Шеремета поховають у Мінську

Павло Шеремет.

Відомий журналіст Павло Шеремет, який загинув в Києві в результаті вибуху автомобіля, буде похований у рідному Мінську.

 

Про це у середу заявила мати журналіста Людмила Шеремет, повідомляє «Білоруський партизан».

 

Уродженець Білорусі, 44-річний Павло Шеремет був одним із засновників цього видання, нагадує «Білоруський партизан». У журналістику Шеремет прийшов із банківської справи, адже до 1992 року працював у відділі валютних операцій одного з білоруських банків. Але спочатку Павло працював консультантом економічних програм білоруського телебачення й лише пізніше відкрив у собі журналістський талант.

 

 

Водночас, прокуратура Києва вже кваліфікувала загибель Павла Шеремета за статтею Кримінального кодексу «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

 

За словами прокурора міста Києва Романа Говди, вбивство журналіста розслідує Слідче управління київської поліції, а процесуальне керівництво здійснюватиме столична прокуратура.

 

Речник МВС Артем Шевченко зазначає у Facebook, що «зухвале і цинічне вбивство журналіста Павла Шеремета є злочином, спрямованим на дестабілізацію ситуації у державі».

 

Нагадаємо, що у середу вранці в центрі Києва загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Правоохоронці заявили, що у машину, за кермом якої був Павло, було закладено вибуховий пристрій, яким могли керувати дистанційно.