Порошенко вимагає негайно розслідувати загибель журналіста Шеремета

10:40, 20.07.2016
Порошенко вимагає негайно розслідувати загибель журналіста Шеремета

Керівник Нацполіції Хатія Деканоїдзе на місці вбивства Павла Шеремета.

Президент Петро Порошенко доручив правоохоронним органам оперативно розслідувати обставини загибелі журналіста Павла Шеремета.

 

Про це він написав у своєму Facebook в середу.

 

«Жахлива трагедія у Києві. Шок – інших слів немає. Знав Павла особисто. Співчуваю усім рідним та близьким. Доручив правоохоронним органам негайно розслідувати цей злочин. Винні мають бути покарані», – написав Порошенко.

 

Водночас, поліція вже збирається вилучити записи камер відеоспостереження з місця загибелі журналіста «Української правди» Павла Шеремета.

 

«Ми візьмемо всі записи камер, які є навколо... особливо мені не подобається ця ситуація перед хресною ходою», – сказала на місці події керівник Нацполіції Хатія Деканоїдзе.

 

За словами Деканоідзе, розслідування загибелі Шеремета є тестом на ефективність роботи поліції.

 

Окрім керівників МВС на місці події працюють керівники СБУ.  У столичному Главку поліції відбулася міжвідомча нарада силовиків щодо розслідування резонансного вбивства. 

 

Радник глави МВС, депутат Антон Геращенко в ефірі «112 Україна» припустив, що в загибелі журналіста Шеремета може бути «російський слід». Мовляв, державі-агресору потрібно посіяти недовіру до влади і страх в українському суспільстві, як це було у випадку резонансого вбивства журналіста Гонгадзе  майже 16 років тому.  

 

«Це цинічне, добре сплановане вбивство», - каже пан Геращенко і додає, що слідство розглядатиме всі версії причин вбивства, у першу чергу – професійну діяльність Павла Шеремета. 

 

Відомий журналіст Павло Шеремет загинув у центрі Києва в середу вранці. За даними Генпрокурора Юрія Луценка, Павла вбили, оскільки в автівці «Субару» спрацював вибуховий пристрій.

 

Радник голови МВС Зорян Шкіряк написав на своїй сторінці у Facebook, що за попередніми даними журналіст Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання  безоболочного саморобного вибухового приладу потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті.

 

Шкіряк припустив, що пристрій керувався дистанційно або спрацював із затримкою.