Радикали Ляшка оголосили сидячий страйк у Раді

11:07, 07.07.2016
Радикали Ляшка оголосили сидячий страйк у Раді

Депутати з провладної коаліції не дали блокувати роботу парламенту у четвер.

Народні депутати від Радикальної партії у четвер оголосили у Верховній Раді сидячий протест. Усі члени фракції сіли в проході сесійної зали на підлогу. Тож парламент продовждив свою роботу саме в таких умовах.

 

Початок сидячого страйку перед цим оголосив з трибуни Верховної Ради лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко.

 

«Ми переходимо в іншу форму протесту. Ми не будемо тут битися і давати комусь подарунки, - заявив Ляшко. - Ми оголошуємо сидячу забастовку!».

 

Сталося це через те, що з самого ранку депутати від БПП і «Народного фронту» зайняли президію і трибуну, щоб не допустити блокування з боку фракцій Радикальної партії і «Батьківщини».

 

 

Нагадаємо, що депутати фракцій Ляшка і Тимошенко блокували роботу Верховної Ради з вівторка, вимагаючи зниження тарифів на комунальні послуги, а також створення ТСК щодо офшорів вищих чиновників, у тому числі – Президента Петра Порошенка.

 

Водночас, у четвер голова Верховної Ради Андрій Парубій зачитав заяву народних депутатів - учасників АТО з різних фракцій, які вважають, що блокування роботи парламенту воюючої країни є злочином.

 

«Як наші побратими тримають зовнішній фронт на сході, так ми не маємо допустити прориву нашого внутрішнього фронту тут, у Верховній Раді України, - йдеться у заяві. - Ті, хто зриває роботу парламенту під будь-якими приводами, свідомо чи не свідомо, грають на руку ворогу».