Мільярдер Новинський нецензурно лаявся і погрожував «набити морду» митрополиту УПЦ МП

14:30, 24.06.2016
Мільярдер Новинський нецензурно лаявся і погрожував «набити морду» митрополиту УПЦ МП

Митрополит Драбинко і олігарх Новинський.

Інцидент стався у четвер близько 14:30 години в Корці, що на Рівненщині, одразу після служби в Свято-Троїцькому жіночому монастирі. Свідками зухвалої поведінки народного депутата з «Опозиційного блоку» та його охоронців по відношенню до  митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинка стали десятки вірян, які викликали поліцію.

 

Про це у п’ятницю повідомив на своїй сторінці у Facebookколишній депутат Рівненської облради Степан Молчан.

 

«Вчора, народний депутат, член фракції «Опозиційного блоку», мільярдер Вадим Новинський в нецензурній формі та за допомогою чотирьох охоронців напав на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинка; погрожував «набити морду», - стверджує Степан Молчан.

 

І додає, що на церковній службі в жіночому монастирі був присутній і предстоятель УПЦ МП Онуфрій. При цьому, нагадує, що митрополит УПЦ МП Драбинко є прихильником незалежності Української православної церкви від Москви.

 

Тоді як колишній громадянин Росії, так званий «православний олігарх» Новинський є одним із найрадикальніших противників створення єдиної помісної української православної церкви. Днями олігарх навіть звинуватив Вселенського патріарха Варфоломія у сприянні розколу в православ’ї та «неправильній позиції» з «українського питання».

 

За даними Степана Молчана, Олександр Драбинко написав заяву в районний відділ поліції міста Корець та надав письмові свідчення. У п’ятницю прес-служба поліції Рівненської області підтвердила цю інформацію і повідомила, що відомості за цим фактом внесені до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення.

 

«23 червня, із письмовою заявою до поліції звернувся 39-річний киянин, вікарій Київської митрополії, щодо погроз йому фізичною розправою із боку народного депутата. Слідчо-оперативна група встановила, що поблизу Корецького Свято-Троїцького жіночого монастиря виник конфлікт між 53-річним народним депутатом, жителем столиці, та священнослужителем, який приїхав на богослужіння», - йдеться у повідомленні поліції.

 

У поліції зазначають, що єпископ стверджує, що саме «народний обранець спровокував суперечку, ображав його нецензурною лайкою, погрожував фізичною розправою та намагався вчинити бійку через розбіжності у поглядах щодо українського православ’я».

 

Нагадаємо, що Олександр Драбинко раніше був «правою рукою» покійного  предстоятеля УПЦ МП Володимира: з 1998 р. працював референтом митрополита Київського і всієї України Володимира, а з 2006 р. — його секретарем.

 

Після смерті митрополита Володимира архієпископ Олександр фактично був позбавлений будь-якого впливу в УПЦ МП.