Порошенко підписав закон про скасування податку на пенсії

16:23, 09.06.2016

Президент України Петро Порошенко підписав закон про скасування оподаткування пенсій, прийнятий Верховною Радою України 2 червня 2016 року. Про це повідомляє офіційний сайт голови держави.

При цьому Петро Порошенко вважає, що в 2015 році владі вдалося врятувати країну від дефолту, а на початок цього року – досягти макрофінансової стабілізації економіки. «Ціною надзвичайних зусиль нам нарешті вдалося зломити негативну тенденцію падіння ВВП та економіки України, яка тривала 14 кварталів", - повідомив він.

Президент зауважив, що падіння економіки значною мірою було спричинене агресією Росії проти України, окупацією великого промислового регіону нашої держави, демонтажем і знищенням виробництва у цьому регіоні та закриття ринку РФ для українських виробників.

«В першому кварталі 2016 року, вперше після 14 кварталів, ми спостерігаємо зростання економіки. Ми впевнені в тому, що ця тенденція буде продовжена і далі, бо ми маємо сьогодні й зростання прямих іноземних інвестицій, і появу інвесторів», - стверджує Порошенко.

Усі ці фактори дають можливість забезпечити не лише життєдіяльність держави, а й скасувати фіскальне навантаження на пенсії, аргументував президент.