Влада Києва готова назвати проспекти на честь Бандери і Шухевича

17:45, 08.06.2016

Хвиля перейменувань вулицьКиєва не закінчилась. Київська міська державна адміністраці пропонує перейменувати ще два проспекти, чотири вулиці  і провулок, повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема, на засіданні комісії з найменувань міської адміністрації в середу було рекомендовано меру Києва внести подання щодо перейменування проспекту Ватутіна на проспект Романа Шухевича, а Московського проспект на проспект Степана Бандери.

Нагадаємо, що кияни просять у Віталія Кличка переназвати Московський проспект ще з весни 2015 року. І якщо спочатку ідея назвати його на честь Степана Бандери сприймалася як тролінг, то тепер це вже офіційне рішення ініціативної групи депутатів.

Також у мера просять перейменувати вулиці Баумана на Януша Корчака, Ванди Василевської на Змієнка, Кутузова на Генерала Алмазова, а Суворова на Михайла Омеляновича-Павленка. У той час як провулок Кутузова просять назвати на честь прозаїка Євгена Гуцала.

"Усі відповідні пропозиції пройшли громадські обговорення та голосування. Згідно з витягом протоколу, громадські обговорення щодо перейменування вулиць відбуваються на нашому офіційному сайті. Ми беремо на себе відповідальність і одразу інформуємо в разі, якщо голоси були "накручені", - каже співголова комісії Олексій Резніков, який також заступником Віталія Кличка в Київській адміністрації.

Також комісія пропонує повернути скверу на Володимирському проїзді першопочаткову назви – «Литовський сквер». Ще було прийнято рішення внести на обговорення можливість присвоєння Міжнародного аеропорту «Київ» імені видатного українського авіаконструктора Ігоря Сікорського.

Нагадаємо, що у квітні на засіданні постійної комісії Київради з питань культури депутати погодилися перейменувати Московський міст на міст імені Георгія Фукса, Московську площу на площу Деміївську, проспект Возз'єднання на проспект Соборності та вулицю Патріса Лумумби на вулицю Папи Іоанна Павла II.