The Russo-Ukrainian War: книга Сергія Плохія увійшла до Топ-50 найкращих видань

17:34, 27.11.2023
The Russo-Ukrainian War: книга Сергія Плохія увійшла до Топ-50 найкращих видань

Книга Плохія "Російсько-українська війна" (The Russo-Ukrainian War) посіла 33 позицію рейтингу.

Книга Сергія Плохія потрапила до списку найкращих видань 2023 року, складеного виданням The Telegraph. Серед них – нова праця історика, професора кафедри української історії в Гарвардському університеті, Сергія Плохія. 

 

Як інформує Україна молода, список 50 найкращих видань 2023 року склало британське видання The Telegraph.

 

Англомовне видання книги Плохія "Російсько-українська війна" (The Russo-Ukrainian War) потрапило на 33 позицію рейтингу.

 

Видання зазначило, що склало список "найважливіших книжок для читання цього року" завдяки рекомендаціям власних книжкових оглядачів та авторів спеціалізованих путівників найкращими творами з історії, художньої літератури та інших жанрів.

 

Книгу "Російсько-українська війна" презентували в Україні наприкінці серпня 2023 року. У ній історик Плохій відстежує витоки та еволюцію конфлікту між Україною та Росією від краху Російської імперії до розквіту та падіння СРСР і до розвитку в Україні демократичної політики, та аналізує початок повномасштабного вторгнення Росії, об'єднання Заходу на фоні цієї війни та рух до ізоляції Росії в сучасному світі.

 

Англійською книгу випустило видавництво Allen Lane на початку літа цього року.

 

"Мабуть, найбільш вичерпний опис історії, що призвела до сьогоднішньої війни в Україні, від автора "Чорнобиля": Історія трагедії", – так описують у рейтингу книгу Плохія.

 

Сам автор назвав цю книгу "способом подолання травми" та спробою аналізу того, як війна змінює нас і змінює світ навколо нас. "Інша причина чому я вирішив, що маю її написати – це те, що війна почалась з багатьох речей, але одна з них була знущання з історії у промовах і також у статті Володимира Путіна єдність росіян і українців. Там був з самого початку дуже важливий історичний контекст на який я, як історик, зміг би відповісти", –розповідав раніше Плохій.

 

Крім книги Сергія Плохія, до рейтингу 50 найкращих видань року на думку The Telegraph потрапили такі видання як Study for Obedience ("Вивчення послуху") Сари Бернштейн, що претендувала на Букерівську премію 2023, Israelophobia ("Ізраїлефобія") Джейка Волліса Сімонса, A Shining ("Сяйво") цьогорічного лауреата Нобелівської премії з літератури Йона Фоссе біографічна книга співачки Брітні Спірс The Woman in Me ("Жінка в мені"), яку українською випустить наступного року видавництво "Наш Формат" та інші видання.

 

Як повідомляла УМ,фундація української книги в Угорщині "UNABOOK" випустила в Будапешті повість "Три сходинки Голодомору" від відомої дитячої письменниці Еліни Заржицької. Книга присвячена 90-м роковинам Голодомору 1932-1933 років в Україні.