У Києві планують знести історичний будинок 1906 року

15:54, 27.10.2023
У Києві планують знести історичний будинок 1906 року

100-річний будинок може бути знесений уже сьогодні через зволікання влади

У Києві вирішено провести роботи зі зносу ще одного історичного будинку, який розташований на вулиці Делегатського провулку, №4-6, у Шевченківському районі. Цій будівлі вже понад 100 років. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє заступник директора департаменту охорони культурної спадщини Київської міської держадміністрації (КМДА) Дмитро Перов. 
 
«У Делегатському провулку, 4-6 готують до зносу ще один історичний будинок.
 
У 2021 році йому пощастило ще потрапити до Списку цінної історичної забудови, що потребує додаткового захисту», • йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що ця будівля є останньою залишеною історичною спорудою на цій вулиці. Будинок 1906 року має більше 100 років, однак через зволікання Київська міська рада з прийняттям відповідного рішення - може бути знищений вже сьогодні. Це остання історична будівля вулиці, - йдеться в повідомленні. 
 

Як повідомляла УМ, Київрада вирішила знести  пошкоджений дроном історичний будинок в центрі Києва на вулиці Жилянській, попри створену містянами петицію, у якій вимагали відновити будівлю. Однак депутати Київської міської ради відхилили це колективне звернення.