Куртуазне кохання: в Англії знайшли лицарський перстень із девізом для дами

19:35, 16.10.2023
Куртуазне кохання: в Англії знайшли лицарський перстень із девізом для дами

«Я волію служити тобі»: такий напис був на знайденій обручці (BBC News)

У англійському графстві було знайдено пізньосередньовічний золотий перстень з вигравіруваним французьким зізнанням у коханні. Напис "Je desir vous Ceruir" перекладається як "Я волію служити тобі", що є виразом куртуазного кохання.

 

Як інформує Україна молода, про знахідку розповіла археологиня Лорі Роджерсон у коментарі BBC News.

 

Артефакт виявили за допомогою металошукача поблизу Фрінтона в Англії, де також знайшли коштовний жетон епохи Тюдорів. Пані Роджерсон припускає, що ці предмети були загублені одночасно.

 

Незважаючи на те, що перстень крихітний та поміщається на мізинці, його, ймовірно, носив чоловік.

 

"У цей період каблучки носили на всіх фалангах всіх пальців, тому вона могла бути надіта на верхню фалангу", – сказала вона.

 

Персні з лицарськими девізами французькою мовою були в моді між XV і XVI ст. 

 

Фрази "Я волію служити тобі" або "Я хочу підкорятися" часто використовувалися чоловіками для зізнання у коханні своїм дамам. 

 

Тоді серед європейського дворянства була поширена концепція куртуазної любові – це оспівані у мистецтві вишукані стосунки, зазвичай між лицарем  та його "дамою серця".

 

Нагадаємо, раніше у Єгипті знайшли ювелірні вироби, яким понад 3,5 тисячі років. 

 

Також в Ізраїлі виявили 4 ідеально збережені римські мечі віком 1900 років.

 

Як повідомляла УМ, в  Середземному морі було виявлено давні скарби затонулого міста, а науковці показали нам унікальні фотографії цих знахідок.Це нагадує про дитячі мрії знайти загублене місто та скарби, які здалися назавжди втраченими. Це відкриття відкриває нову главу у таємничій історії світу.