Покрова: Музей Гетьманства запрошує відзначити свята

19:31, 30.09.2023
Покрова: Музей Гетьманства запрошує відзначити свята

Славне козацтво шанувало це свято і вважало Покрову своєю заступницею. (Фото: Музей Гетьманства)

Музей Гетьманства у Києві запрошує відвідувачів разом відзначити Свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День Захисників і Захисниць України у неділю, 1 жовтня.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться на сторінці Музею Гетьманства у соцмережах.

 

«Для нас, українців, є свята, які мають велике смислове значення не залежно від того чи людина віруюча чи ні. Одне з них - Покрови Пресвятої Богородиці, що вважається покровителькою і захисницею християнського люду від ворогів.

 

Славне козацтво шанувало це свято і вважало Покрову своєю заступницею, пізніше навіть виникне термін «козацька Покрова», - йдеться у дописі.

 

Історики наголошують, що сьогодні це ще більш значимий для нас день, адже це День Захисників і Захисниць України.

 

Саме завдяки їм ми можемо вільно вивчати і обговорювати історію та традиції українського народу, жити і працювати у своїй країні, розбудовувати власну державу!

 

Тому з вдячністю та шаною до кожного, хто захищав і захищає українську державність ми підготували та проведемо ряд заходів присвячених Покрові», - зауважили у Музеї.

 

Отже, з 1 жовтня діятиме міні-виставка "Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво".

 

Також 1 жовтня о 14.00 – кандидат історичних наук Панченко В.О. прочитає лекцію "Козацька Берегиня".

 

Тоді як14 жовтня о 14.00 відбудеться тематична екскурсія завідувачки відділом експозиції Павлишин М.Г.  «Покрова Богородиця – захисниця козацького війська».

 

Для шкільних груп пропонують цікаву та веселу пізнавальну гру-змагання «Козацький герць».

 

Нагадаємо, у нову дату - в День захисників і захисниць України, 1 жовтня о 9.00 ранку, по всій країні відбудеться масштабна хвилина мовчання в пам'ять про всіх загиблих воїнів.

 

Як повідомляла «УМ», окрім основних експозицій у Музеї Гетьманства організовано  виставку відомих українських художників, які зображали історію козацької слави.