Історичний фестиваль LEGIO Historica відбудеться у Києві

07:15, 13.05.2023
Історичний фестиваль LEGIO Historica відбудеться у Києві

Вхід некомерційний, але захід благодійний: збиратимуть на тепловізійний дрон для 54 бригади імені гетьмана Івана Мазепи

У Червоному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка пройде Історичний фестиваль LEGIO Historica. Повернення.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили на сторінці  фестивалю в фейсбуці.

 

Фокус-темою цьогорічного фестивалю LEGIO Historica, що проводиться з 2019 року, є "Повернення". Учасники міркуватимуть, як історія може допомогти у відвоюванні та реінтеграції тимчасово окупованих територій, обговорюватимуть нашу спільну візію минулого, яка допоможе будувати спільне майбутнє.

 

На учасників чекають десятки подій: історичні дискусії, лекції, воркшопи, екскурсії у різноманітних локаціях центра Києва. Фестиваль благодійний, тож зібрані кошти передадуть українським військовим та соціальним ініціативам.

 

Коли і де:

·       13 травня, 12:00. Червоний корпус КНУ імені Тараса Шевченка (вул. Володимирська, 60) — основна програма;

·       14 травня, 11:00. Екскурсійна програма (відбуватимуться у анонсованих локаціях, незабаром чекайте подробиць);

·       14 травня, 16:00. Вечірня програма у просторі "Цегла".

Повна програма з детальним розкладом подій з'явиться напередодні фестивалю. Вхід на усі події вільний. Організатори просять зареєструватись заповнивши Гугл-форму або реєстраційну форму безпосередньо на фестивалі.

 

З повною програмою фестивалю можна ознайомитися тут.

 

Як повідомляла УМ, у Нідерландах відбувся Фестиваль української моди та культури. Понад 25 українських модних брендів представили свою продукцію на Ukrainian Fashion and Culture Festival  Гості заходу мали можливість познайомитися з українськими модельєрами, приміряти та придбати вироби з їхніх колекцій, привезених з України.