Звіринецька та Варшавська: у додатку «Київ Цифровий» пропонують нові назви станцій метро та вулиць

00:34, 13.01.2023
Звіринецька та Варшавська: у додатку «Київ Цифровий» пропонують нові назви станцій метро та вулиць

Історична Звіринецька у Києві може повернути свою назву. (Фото з відкритих джерел)

Користувачі додатку «Київ Цифровий» підтримали чотири з п'яти пропозицій щодо перейменування вулиць та станцій метро у столиці, які були винесені на голосування.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на оприлюднені результати опитування у сервісі «Київ Цифровий».

 

Зокрема, 76% користувачів підтримали перейменування станції метро "Дружби народів" на честь історичної місцевості "Звіринецька".

 

Водночас дерусифікувати площу Льва Толстого у Шевченківському районі Києва (і відповідну станцію метро) та перейменувати її на площу Українських Героїв згодні 83% тих, хто проголосував.

 

 

Також кияни віддали свої голоси за перейменування однойменної вулиці Толстого на честь гетьмана Павла Скоропадського.

 

Однак у Києві вже є вулиця Скоропадського, яка пролягає від Великої Васильківської до Басейної. І щоб уникнути "дубля", вулицю Скоропадського в Печерському районі запропонували перейменувати на честь ексмера Києва Олександра Омельченка.

 

Проте цю пропозицію кияни відкинули. Тобто гіпотетично у Києві можуть бути дві вулиці Павла Скоропадського.

 

Також 88% учасників голосування не проти того, щоб бульвар Перова у Дніпровському районі міста став проспектом Воскресенського. А проспекту Визволителів присвоять ім'я українського художника-графіка, автора перших українських грошових знаків Георгія Нарбута.

 

Крім того, переважна більшість киян, тобто 90%, підтримали пропозицію дати станції метро "Проспект Правди", що будується на Сирецько-Печерській лінії, нову назву "Варшавська", оскільки підземка розташовуватиметься поряд з ЖК Варшавський.

 

 

Як повідомляла «УМ», депутати Київради восени минулого року перейменували понад сорок вулиць, провулків і площ, назви яких пов'язані з рф і радянським минулим.