У Варшаві презентували виставку «Голодомор і повторний геноцид»

18:58, 05.11.2022
У Варшаві презентували виставку «Голодомор і повторний геноцид»

Виставка «Голодомор і повторний геноцид» показує, які злочини чинилися проти українського народу у 30-ті роки минулого століття

У Польщі в музеї «Королівські Лазєнки» відкрилася виставка про голодомор в Україні  «Голодомор і повторний геноцид», яка демонструє злочини радянської влади проти українців у 30-х роках минулого століття.

 

Як інформує Україна молода, про це інформує Посольство України в Польщі у Фейсбуці.

 

«Пам'ять про геноцид, вчинений комуністичною владою СРСР проти українського народу, набуває особливого значення сьогодні, коли Росія вкотре намагається вчинити геноцид в Україні, викрадаючи зерно, блокуючи українські порти, руйнуючи критичну інфраструктуру, спричиняючи продовольчу кризу світового масштабу», – заявив під час відкриття виставки посол України в Польщі Василь Зварич.  

 

Виставка демонструє злочини радянської влади проти українського народу у 30-х роках минулого століття, які штучно спричинили голод в Україні. 

 

 

Її відкрито завдяки співпраці Національного музею Голодомору-геноциду в Києві з музеєм історії Польщі, музеєм «Королівські Лазєнки» та Польським Інститутом у Києві. 

 

 

На відкритті виставки також була присутня група українських музейних працівників, які перебувають з робочим візитом у Польщі, які подякували Польському Народу за підтримку України. 

 

Нагадаємо, посол України в Польщі Василь Зварич і дипломати Посольства у День захисників і захисниць України поклали квіти та запалили свічки біля пам'ятної таблиці борцям за Європейську Україну та в місцях спочинку воїнів Армії УНР у Варшаві. 
 

Як повідомляла УМ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звернувся до парламентів усіх держав із закликом підтримати Україну, визнавши штучний радянський Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом.