Із музеїв Маріуполя російські ординці вивезли усі цінні експонати

10:55, 07.07.2022
Із музеїв Маріуполя російські ординці вивезли усі цінні експонати

Орда вона і є орда: росіяни грабують все цінне. (Фото: Маріупольська міська рада)

У Маріуполі російські загарбники вивезли усі цінні експонати з музеїв міста. У тому числі оригінали картин Архіпа Куїнджі та Івана Айвазовського.

 

Як інформує УМ, про це 7 липня у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

 

«Розбомблені та пусті музеї Маріуполя: російські окупанти вивезли з міста усі цінні експонати. Так само грабували нацисти у Другій світовій війні», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що Краєзнавчий та Художній музеї залишилися без своїх колекцій, які є культурним спадком міста та регіону. А самі установи знищили.

 

«російські варвари вкрали оригінали картин Куїнджі та Айвазовського, унікальні ікони та історичні експонати. Так само понад 75 років тому діяли нацисти. Грабували музеї та вивозили до себе», - підкреслили у міській раді.

 

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами.

 

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

 

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

 

Як повідомляла УМ, російські загарбники в сквері в центрі Маріуполя займаються мародерством - демонтували дитячий майданчик і гранітну плитку та вивезли в окупований Донецьк.