У Києві невідомі демонтували чотири меморіальні дошки російським діячам

08:22, 31.05.2022
У Києві невідомі демонтували чотири меморіальні дошки російським діячам

Меморіальних дощок, присвяченим російським діячам, тепер у Києві поменшало

У Києві демонтовано чотири меморіальні дошки, які за іронією долі були присвячені російським діячам. Громадські активісти кажуть, що «знесло вітром».
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив активіст Олег Слабоспицький. 
 
За його словами, «вітер декомунізації та дерусифікації»  зробив подарунок столиці та зніс меморіальні дошки. Зазначається, що з допомогою природного явища було «декомунізовано» щонайменше п’ять плит:
 
Миколі Шпаку (дві дошки) – радянському поету-пропагандисту (твір "Наркому рапорт" та ін.), у 1933-40 рр. писав твори на тему героїзації комсомольської праці, писав у газети "Молодий більшовик", "Червоне Запоріжжя". З 1941 р. член Комуністичної партії.
 
Кіндрату Рилєєву – російський поет і декабрист.
 
 
Академіку Борису Грекову – російський історик, відстоював радянську версію історії Київської Русі, опонент Михайла Грушевського.
 
Також, було пошкоджено абсурдну дошку послідовникам Христа у Радянському районі, якого не існує у Києві вже 21 рік.
 
 
Як відомо, Київська мерія підтримує ініціативу жителів про перейменування вулиць і станцій столичної підземки в рамках дерусифікації через повномасштабну війну Росії проти України.
 
Як повідомляла УМ, депутати  Київради під час засідання перейменували Арки дружби народів на Арку свободи українського народу. Рішення ухвалено в рамках декомунізації.