Трамп каратиме вандалів за нищення пам’ятників у США

09:30, 27.06.2020
Трамп каратиме вандалів за нищення пам’ятників у США

Статую Теодора Рузвельта верхи на коні у Нью-Йорку визнали расистською і планують демонтувати.

Президент США Дональд Трамп виступив на захист пам’ятників історичним діячам, які протестувальники вважають расистськими у США.

 

Як передає «Україна молода», Трамп підписав відповідний указ для захисту пам’ятників від протестувальників.

 

Дане розпорядження стало реакцію на масове нищення меморіалів і статуй під час протестів через загибель Флойда.  

 

"Мені випала честь підписати дуже суворий указ, який захищає американські пам’ятники, меморіали і статуї та бореться із кримінальним насильством. Тривалі терміни тюремного ув’язнення за це беззаконня проти нашої країни", - написав пан  Трамп у twitter.

 

Адміністрація президента США наразі не опублікувала текст указу. Відповідний документ став реакцією на руйнування пам’ятників, зокрема конфедератам.

 

Як повідомляла «УМ», протести у США почались після смерті афроамериканця Джорджа Флойда від рук поліцейського. Чоловік помер після того, як поліцейський притиснув його шию коліном у Міннеаполісі 25 травня. Після інциденту люди спалили поліцейську дільницю, місцева влада запровадила режим надзвичайної ситуації.

 

Зазначимо, що наразі у США та деяких інших країнах світу тривають протести проти расизму й насилля з боку поліції. Учасники протестів, серед іншого, вимагають зняти статуї історичних діячів, які, на їхню думку, є символами расизму.

 

Демонтувати планують і «Статую Теодора Рузвельта верхи на коні», відкриту в 1940 році в межах більшого меморіалу на честь 26-го президента США, який вважається одним з найвидатніших в американській історії. На ній зображено Рузвельта на коні, якого по боках супроводжують індіанець та афроамериканець.