У Меджибожі проводять реконструкцію фортеці

08:29, 29.04.2020
У Меджибожі проводять реконструкцію фортеці

У Меджибожі відновили замковий міст, по якому туристи зможуть пройтися вже після карантину.

Не зважаючи на те, що Меджибізька фортеця, як і решта історичних заповідників, музеїв та культурних об'єктів, перебуває на карантині, тут триває наукова і реставраційна робота.

 

Зокрема, тут відновили дах Круглої вежі та замковий міст, по якому туристи зможуть пройтися вже після карантину.

 

Як іформує «Україна молода», про це повідомляють місцеві ЗМІ Хмельниччини.

 

Директор державного історико-культурного заповідника "Межибіж" Олег Погорілець розповідає, що наразі вдалося відновити той вигляд мосту, який він мав до початку ХІХ століття.

 

"Ми повністю реконструювали міст. Замінили бруківку, провели гідроізоляцію, зміцнили всі несучі конструкції. Так що парадний вигляд фортеці змінився. Але найголовніше – відтворили історичну реальність. Забрали чотири метри мосту, закладеного в ХІХ столітті, і надали конструкцію її вигляду, яка імітуватиме той перекидний міст, який тут був з найдавніших часів аж до ХІХ століття. Відтак, відвідувачі матимуть можливість побачити як раніше був організований в'їзд до фортеці", - розповідає Олег Погорілець.

 

Окрім того, на території фортеці продовжуються протиаварійні та консерваційні роботи. Зокрема на Круглій вежі  відновлено дах за гравюрами ХІХ століття.

 

 

Також науковці готують виставки артефактів, археологи продовжують вичищати та досліджувати підземелля, а реставратори – відбудовують напівзруйновані споруди.

 

Як повідомляла «УМ», у Рівному через карантин призупинилося створення парку історичної реконструкції «Городище Оствиця», який відтворюватиме атмосферу часів Київської Русі.