У Мексиці виявили давній мегаполіс Ангамуко

17:45, 19.02.2018
У Мексиці виявили давній мегаполіс Ангамуко

Місто Ангамуко знайшли за допомогою технології LiDAR.

Археологам вдалося виявити вражаюче своїми розмірами античне місто Ангамуко в Мексиці. В ньому дослідники нарахували більше 40 тисяч фундаментів будівель.

 

Відкриття було зроблено вченими з Університету штату Колорадо (США) за допомогою новітніх лазерних технологій.

 

За півгодини їзди від міста Морелія вони досліджували місцевість за допомогою технології LiDAR, щоб вивчити стародавні володіння племені пурепеча - давніх суперників ацтеків, пише The Guardian.

 

Менш відомі за ацтеків пурепеча були однією з головних цивілізацій в центральній частині Мексики на початку XVI століття, до того, як європейці прибули на континент, посіявши хаос війнами і хворобами. Столицею стародавньої держави було місто Цінцунцан, розташоване на березі озера Пацкуаро в західній частині сучасної Мексики.

 

Використовуючи технологію LiDAR (Light Identification Detection and Ranging - виявлення, ідентифікація і визначення дальності за допомогою світла), дослідники з'ясували, що виявлене місто Ангамуко було більш як удвічі більшим Цінцунцана, хоча, ймовірно, й не було настільки густонаселеним. Місто площею 26 кв. км тисячі років тому поховав потік лави.

 

"Дивно, що таке величезне місто весь цей час знаходилося в серці Мексики, але ніхто про це не знав", - прокоментував знахідку археолог з Університету штату Колорадо Кріс Фішер.

 

 

За його словами, тут налічується більше 40 тисяч фундаментів будівель, що можна порівняти з кількістю будинків на острові Манхеттен (Нью-Йорк). У період розквіту - між 1000 і 1350 роками - це місто населяло понад 100 тисяч осіб.

 

У Ангамуко було досить незвичайне планування. Піраміди і площі були зосереджені в восьми зонах навколо міста замість традиційного розташування в центрі. Також дослідники отримали високоякісні зображення різних міських об'єктів: від пірамід і храмів до дорожніх мереж, садових зон і навіть спортивних майданчиків.