Воєнний стан: Кабмін розробить оновлену постанову про бронювання

16:40, 09.04.2024
Воєнний стан: Кабмін розробить оновлену постанову про бронювання

Засідання уряду. (Фото Кабміну)

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив профільним міністерствам найближчим часом внести оновлену постанову про бронювання військовозобов’язаних.

 

Також урядовці визначать вичерпний перелік об'єктів і підприємств критичної інфраструктури.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє урядовий портал за підсумками засідання Кабміну у вівторок.

 

"Обороноздатність - пріоритет номер один. Щотижня ухвалюємо рішення, які посилюють нашу державу. Водночас розуміємо, що ефективна оборона - це синергія зусиль фронту й тилу. Наші військові захищають Україну на передовій, але для їх забезпечення необхідна працююча економіка та інфраструктура", - сказав Шмигаль урядовцям.

 

За словами прем'єра, одним із ключових питань у цьому напрямі є справедливе та раціональне бронювання військовозобов'язаних, працівників підприємств, які справді критично важливі.

 

"Тут не має бути жодних спекуляцій і маніпуляцій. Тому доручаю профільним міністерствам найближчим часом внести оновлену, більш справедливу постанову про бронювання та визначити вичерпний перелік об'єктів і підприємств критичної інфраструктури", - заявив Шмигаль.

 

На його думку, потрібні чіткі та зрозумілі критерії, щоб "ні у військових, ні в суспільства не виникало жодних запитань, чому ті чи інші люди заброньовані в нашій державі".

 

Зауважимо, що днями Мінкультури підтвердило телеканалам, які беруть участь у телемарафоні "Єдині новини", статус критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

 

Тоді як Мінспорту надало у 2023-2024 роках Українській асоціації футболу (УАФ), а також футбольним клубам "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

 

Як повідомляла "УМ", у березні уряд планував затвердити нові правила бронювання від мобілізації: давати відстрочку для працівників, які отримують офіційну зарплату понад 35 тисяч гривень. Але через суспільний резонанс від цієї ідеї відмовились.