Глава УГКЦ у Нью-Йорку різко відреагував на заяву папи про білий прапор

13:35, 10.03.2024
Глава УГКЦ у Нью-Йорку різко відреагував на заяву папи про білий прапор

Блаженніший Святослав помолився разом з українцями у храмі Святого Юра УГКЦ на Мангеттені у Нью-Йорку. (Фото: УГКЦ)

Святослав Шевчук, Глава Української греко-католицької церкви,  переконаний у здатності українців вистояти проти російської агресії, нікому й на гадку не спадає здатися.

 

Як інформує УМ, про це він сказав під час зустрічі з українською громадою у Нью-Йорку, повідомила 10 березня пресслужбау УГКЦ.

 

«Україна зранена, але нескорена. Україна змучена, але вона стоїть і вистоїть. Повірте мені, нікому й на гадку не спадає здатися. Навіть там, де сьогодні ідуть бойові дії; послухайте наших людей в Херсоні, Запоріжжі, Одесі, Харкові, Сумах. Бо ми знаємо, якщо Україна, не дай, Боже, була б хоча частково завойована — пошириться межа смерті» - сказав Блаженніший Святослав.

 

За його словами, звірства росіян у Бучі були лише вступом, вони так хотіли залити кров’ю весь Київ. «Якби не мужність наших хлопців і дівчат і дивна сила Божа, яка тоді витала над Києвом, мабуть, сьогодні я б до вас не приїхав», - додав він.

 

До тих, хто зі скептицизмом дивиться на здатність України вистояти, глава УГКЦ звернувся з такими словами: «Приїдьте в Україну і подивіться. Хто з вас не вірить у перемогу України — йдіть до сповіді. Бо це означає, що ми мало довіряємо присутньому в тілі українського народу живому Богові».

 

Глава УГКЦ подякував присутнім за солідарність з Україною. «Народ, який вірить у воскресіння і вміє бути разом, молитися разом, є незламний», - підкреслив він.

 

Нагадаємо, що напередодні викликало великий резонанс висловлювання Папи Римського в інтерв'ю швейцарському мовнику RSI про необхідність переговорів у війні рф проти України. Зокрема, як заявив понтифік, "сильнішим буде той, хто матиме мужність підняти білий прапор".

 

Керівник пресслужби Ватикану о.Маттео Бруні, коментуючи слова Папи Франциска про пошук миру для України, сказав, що переговори ніколи не є капітуляцією. За його словами, Папа Римський закликав усі сторони «створити умови для дипломатичного вирішення в пошуках справедливого й тривалого миру».

 

Як повідомляла УМ, Відвага білого прапора: Папа Франциск радить Україні капітулювати.