У Львові відкрили перший в державі центр рекрутингу української армії, фото

17:41, 12.02.2024
У Львові відкрили перший в державі центр рекрутингу української армії, фото

В центрі щодня працюють рекрутери, які надаватимуть інформацію щодо вакансій в армії. (Фото Міноборони України)

Міністерство оборони України та Львівська міська рада спільно запустили у місті Лева пілотний проєкт рекрутингу до української армії в понеділок, 12 лютого.

 

Це перший такий центр в Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міноборони України.

 

Зазначається, що у центрі можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансію в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію у війську.

 

Центр працює за адресою: вул. Костя Левицького, 67. Надалі планується запустити такі центри по всій Україні.

 

 

"Армії потрібні вмотивовані люди, які свідомо роблять свій вибір служити на конкретній посаді в конкретній частині. Ми бачимо за даними соціологічних опитувань, що переважна більшість українців та українок готові долучитися до захисту Батьківщини за умови можливості вибору, врахування свого досвіду та фаху, розуміння з ким і де служити.

 

Рекрутинг – це саме про добровільний та свідомий вибір. Ми будемо максимально масштабувати наші активності щодо рекрутингу і в інших містах України, відкривати центри рекрутингу, розповідати людям про наявні можливості знайти своє місце в обороні держави", - розповіла під час презентації проєкту заступниця міністра оборони з питань соціального розвитку Наталія Калмикова.

 

 

У відомстві додають, що в центрі щодня працюють рекрутери, які надаватимуть інформацію щодо вакансій в армії, проводитимуть консультації та тести щодо профорієнтації.

 

Важливо, що центр не матиме стосунку до структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями. Тож тут не вручатимуть повісток, а лише надаватимуть консультації.

 

Центри рекрутингу долучатимуть українців та українок до Сил безпеки та оборони України через підписання контракту з відповідною військовою частиною. Наразі є можливість укладати як строкові контракти, так і контракти до оголошення демобілізації.

 

Після вибору бажаної посади людина матиме співбесіду із рекрутером та представниками обраної військової частини. Після погодження кандидатури на певну вакансію, кандидата скерують у ТЦК з пакетом документів для подальшого оформлення, проходження необхідних процедур та медичного огляду, направлення на базову військову підготовку, яка триває один місяць та, за потреби, фахову підготовку. Після підготовки військовослужбовця скерують у частину для проходження військової служби.

 

"Наше завдання – зробити все можливе, щоб людина, яка йде служити на конкретну посаду у конкретну військову частину, дійсно туди потрапила. Власне для цього є ця ініціатива.

 

Далі ми, як Міністерство оборони, будемо максимально масштабувати, бо це пілотний проєкт, і ми дуже вдячні Львову за те, що така співпраця є. Наступними містами стануть Запоріжжя, Дніпро, Одеса, Київ, Полтава", - додав координатор рекрутингу до української армії Міноборони Олексій Бежевець.

 

 

«Ми маємо якісну співпрацю з усіма військовим підрозділами у Львові. І коли спілкуєшся з військовими, завжди виникає питання кадрового забезпечення. У нас вже відкрився центр рекрутингу «Азову», 3-ї окремої штурмової бригади, полку «Вовки Да Вінчі», зараз ще деякі підрозділи планують робити свої окремі центри. Але ми всі разом вирішили, що треба зробити єдиний великий потужний міський центр. І велика подяка Міністерству оборони за таку спільну ініціативу», – розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

 

За його словами, наразі є вакансії водіїв, слюсарів, механіків, кухарів, кінологів.

 

«Є дуже багато вакансій бойових і небойових професій, і люди повинні це знати. Плюс, як ви знаєте, ми від міста даємо певні виплати для тих, хто готовий йти в десантні війська і морську підходу – це додатково 50 тисяч гривень певного стимулу. Тому краще свідомо зрозуміти, в чому ти сильний, підготуватися, і тоді йти захищати країну», – каже пан Садовий.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно Міноборони проаналізувало перші підсумки рекрутингу до Сил оборони України через сайти працевлаштування.