Жіночі сутички у Космачі: поліція Прикарпаття посилює режим служби у громадах

15:55, 08.02.2024
Жіночі сутички у Космачі: поліція Прикарпаття посилює режим служби у громадах

Розлючені жінки у Космачі тягнули водійку з авто за волосся. (Скріншот відео)

Поліція Івано-Франківської області анонсувала перехід на посилений варіант служби у громадах регіону після масових сутичок у Космачі.

 

Саме у цьому туристичному селі натовп місцевих жінок напав на приїжджу жінку з дитиною, вирішивши, що вона "наводчиця військкома".

 

Як інформує Україна молода, про це заявив начальник сектору комунікації ГП Нацполіції в Івано-Франківській області Андрій Яцківв ефірі Радіо Свобода у четвер.

 

"Поліція буде нести посилений варіант служби на таких ділянках, де це можливо, у таких громадах, і буде працювати з людьми, і також із громадами, щоб не допускати у подальшому таких випадків", - сказав пан Яцків.

 

За його словами, всі учасники інциденту - це місцеві жителі. Зараз слідчі допитують їх. Далі буде ухвалюватися рішення про притягнення до відповідальності.

 

Представник поліції додав, що перекриття дороги було стихійним зібранням, поліцію не попереджали про проведення подібних заходів.

 

Речник додав, що стан постраждалих - 24-річної жінки та її шестирічної дитини не змінився. У матері - ймовірна закрита черепно-мозкова травма, а у дівчинки - забій м’яких тканин носа.

 

Зауважимо, що 6 лютого натовп із сотні жінок перекрив дорогу в Космачі, поставивши на ній незаконний "блокпост". Як повідомляла поліція області, мешканці села напали на жінку з дитиною, бо були впевнені, що жінка - "наводчиця військкома" та "здає їхніх чоловіків".

 

По допомогу до медиків звернулися дві жінки й дитина. Поліція опитала потерпілих.

 

Правоохоронці розпочали провадження за ч. 2. ст. 296 (Хуліганство, вчинене групою осіб). Покарання за цією статтею - обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 4 років.

 

 
Як повідомляла "УМ", днями Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець відзначився суперечливими заявами щодо відповідності окремих норм нового законопроєкту про мобілізацію основному закону – Конституції.