На Запоріжжі окупанти планують масово заселити росіян

18:53, 03.02.2024
На Запоріжжі окупанти планують масово заселити росіян

Запорізький край - це Україна. (Фото Запорізької ОВА)

Мер Мелітополя Іван Федоров, який невдовзі має очолити Запорізьку ОВА, стверджує, що російські окупанти планують здійснити масове переселення в захоплену частину Запорізької області мешканців з рф, білорусі та Казахстану.

 

Як інформує Україна молода, про це Іван Федоров повідомив у ефірі телемарафону в суботу.

 

"Ворог затвердив нову програму, яка називається "Запорізька цілина" - вони намагаються здійснити масове переселення громадян рф на тимчасово окуповану територію. І не лише громадян рф, зараз вони шукають людей з різних куточків рф, громадян Білорусі, Казахстану, щоб вони приїжджали на тимчасово окуповану територію", - сказав мер окупованого міста.

 

За його словами, таким чином ворог має намір вирішити дві проблеми.

 

«Перше: погасити той спротив, який продовжує існувати в тимчасовій окупації, зробити заміну генофонду, заміну населення.

 

Друге: в них шалений дефіцит кадрів на тимчасово окупованій території, тому що наші мешканці не погоджуються масово співпрацювати з ворогом, у них дефіцит 1:4 лікарів, у них дефіцит будівельників.

 

Тож вони готові купувати кадри, щоб вони переїжджали на тимчасово окуповану територію, поселялися в наші захоплені квартири та будинки, і таким чином вирішувати свої демографічні проблеми», - каже Іван Федоров.

 

Як повідомляла «УМ», днями уряд погодив кандидатуру Федорова на посаду голови Запорізької ОВА. Тепер відповідний указ має підписати президент Зеленський.