«Не мовчи! Полон вбиває»: акція на підтримку військовополонених пройшла в Києві

14:23, 21.01.2024
«Не мовчи! Полон вбиває»: акція на підтримку військовополонених пройшла в Києві

Акція на Контрактовій на підтримку українських військовополонених.

На Контрактовій площі у Києві 21 січня відбулася акція-нагадування на підтримку військовополонених "Не мовчи! Полон вбиває".

 

Як інформує УМ, про це 21 січня повідомив Цензор.НЕТ.

 

Як зазначають організатори акції, до ініціативи родин полонених та загиблих захисників Маріуполя із бригади "Азов" доєдналися родини військових з інших підрозділів у щонайменше 20 містах України та сотні небайдужих у десятках міст Європи та світу.

 

"У період з грудня 2023 року по теперішній час сумарно було проведено майже понад 70 таких акцій. В 1990 році, 21 січня, рівно 30 років тому, коли українці утворили "Ланцюг єдності", за участю мільйонів людей, ми змогли обʼєднатися заради Незалежності України.

 

 Сьогодні ми виходимо заради повернення українських військовополонених, комбатантів та цивільних заручників з полону додому!", - додають організатори.

 

Акції на підтримку військовополонених упродовж 19 - 21 січня відбулися в Одесі, Вінниці, Хмельницькому, Харкові, Павлограді, Дніпрі, Чернівцях, Кременчуці - загалом у 12 містах України. До ініціативи родин полонених і загиблих захисників Маріуполя із бригади «Азов» долучилися родини військових з інших підрозділів та небайдужі громадяни у різних містах Європи та світу.

 

Як повідомляла УМ, Підтримка військовополонених: у Києві пройшла акція «Не мовчи! Полон вбиває».