Залужний не підтримує розділення Повітрофлотського проспекту

16:50, 20.01.2024
Залужний не підтримує розділення Повітрофлотського проспекту

Залужний послідовно підтримує ідею перейменування Повітрофлотського на проспект Повітряних Сил. (Фото Міноборони України)

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не підтримує ймовірне розділення столичного Повітрофлотського проспекту на дві частини з різними назвами.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у петиції на сайті Київради авторства відомого історика Олександра Алфьорова.

 

Дана петиція про неприпустимість розділення Повітрофлотського проспекту на два та підтримку варіанту проспекту Повітряних сил за тиждень зібрала понад 5500 підписів з 6000 необхідних.

 

Також Залужний дав відповідь на офіційний запит нардепа Романа Лозинського, щодо цього питання, яку оприлюднено на сайті «УП».

 

Зокрема, Лозинський пояснив, що звернувся до Залужного, оскільки частина депутатів Київради була готова голосувати за назву "проспект Повітряних сил" лише за умови розділення проспекту на два – проспект Європейського союзу та проспект Повітряних сил.

 

Залужний, своєю чергою, запевнив, що послідовно підтримує ідею перейменування Повітрофлотського на проспект Повітряних Сил — без розділення проспекту на дві частини.

 

«З метою встановлення історичної та соціальної справедливості, відзначення бойових заслуг, мужності, відваги та героїзму особового складу Повітряних сил, підтверджую незмінність своєї позиції щодо перейменування Повітрофлотського проспекту в Києві на проспект Повітряних сил без розділення проспекту на дві частини.

 

Зазначену позицію надіслано до Київської міської ради», - наголосив «залізний» генерал.

 

Нагадаємо: 90% опитаних киян підтримали перейменування проспекту Повітрофлотський та проспект Повітряних сил.

 

Як повідомляла «УМ», у жовтні 2023 року історик Олександр Алфьоров повідомив, що Залужний підтримав перейменування Повітрофлотського проспекту на проспект Повітряних Сил і оприлюднив відповідний документ.