Міноборони оголосило перші підсумки рекрутингу до Сил оборони

22:51, 04.01.2024
Міноборони оголосило перші підсумки рекрутингу до Сил оборони

Рекрутинг набирає обертів - люди активно відгукуються на вакансії. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Міністерство оборони проаналізувало перші підсумки рекрутингу до Сил оборони України через сайти працевлаштування.

 

За даними відомства, наразі в середньому надходить 9 відгуків на одну вакансію у війську.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

 

Станом на зараз 389 підрозділів Сил безпеки та оборони України розмістили оголошення про 1847 вакансій на профільних сайтах з працевлаштування. У цілому на ці вакансії прийшло понад 17500 відгуків. Це в середньому 9 відгуків на одну вакансію.

 

«Наприкінці 2023-го року Міноборони уклало угоди із чотирма компаніями, які надали безкоштовно свої майданчики і почали співпрацю в інтересах поповнення українського війська мотивованими фахівцями.

 

Нині оборонне відомство співпрацює із такими платформами розміщення вакансій: Lobby X, Work.ua, robota.ua, OLX Україна. 389 підрозділів Сил безпеки й оборони України розміщують свої оголошення на профільних ресурсах. Актуальних вакансій вже – 1847», - йдеться у повідомленні.

 

На думку пані Калмикової, проєкт отримав позитивну реакцію у суспільстві і набирає обертів - люди активно відгукуються на вакансії.

 

«Кількість відгуків зростає на всіх майданчиках щотижня. Так само зростає кількість вакансій від військових частин, яких стає все більше. Прогнозую, що наступні місяці ми матимемо відчутну позитивну динаміку – мова йде про тисячі залучених людей. Окрема подяка компаніям-партнерам, які безкоштовно для Міноборони проводять власні інформаційні та рекламні кампанії проєкту рекрутингу», - зазначила заступниця міністра.

 

Окрім цього, організовано навчання для кадрових служб військових частин.

 

Також наразі готується до запуску Агенція рекрутингу Міністерства оборони України.

 

У міністерстві нагадали, що рекрутинг – це паралельний процес із мобілізацією, який базується на підписанні контракту до кінця особливого періоду. При цьому, людина йде у визначену частину і на визначену посаду, максимально використовуючи свій цивільний досвід. Окрім того, контракт має низку переваг щодо соціального забезпечення.

 

Як повідомляла «УМ», наприкінці минулого року оборонне відомство підписало угоди  із такими платформами розміщення вакансій, як Lobby X, Work.ua, robota.ua, OLX Україна.