Із полону й на рушник: морпіх зробив пропозицію коханій-медикині, фото

13:19, 04.01.2024
Із полону й на рушник: морпіх зробив пропозицію коханій-медикині, фото

Бойова медикиня Галина Федишин не стала пручатися - прийняла пропозицію руки й серця свого коханого. (Фото: Фейсбук Сергія Волинського)

Серед тих 230 наших захисників, котрі 3 січня повернулися  додому з російського полону, була й бойова медикиня з 36 бригади Галина Федишин.

 

Як інформує УМ, про це 4 січня повідомив у Фейсбуці Сергій Волинський.

 

Уже наступного дня, після того, як медикиня повернулася в Україну внаслідок наймасштабнішого обміну полоненими, дівчину чекав приємний сюрприз.

 

Її руку та серце попросив коханий-побратим.

 

Виконувач обов'язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський з позивним "Волина" розповів, що став свідком справжнього тріумфу любові, яка пережила випробування, що здатні зламати найсильніших.

 

Майор розповів, що дівчині-морпіху Галині Федишин, яка щойно повернулася з російського полону, зробив пропозицію її коханий Микола Гриценяк.

 

"Волина" також виклав у мережі кадри, де військовий просив руки й серця своєї коханої.

 

Пара українських морпіхів показала, що справжні почуття не знають перешкод, навіть коли це – пекло на землі.

 

«Вони разом пройшли бої за Маріуполь, витримали випробування полоном та довгу розлуку, але їхні серця ні на мить не припиняли битися в унісон», – написав "Волина".

 

 

Микола Гриценяк попросив руки й серця у бойової медикині Галини Федишин / Відео з фейсбуку Сергія Волинського

 

Майор також зауважив, що почуття цієї пари та відданість один одному стали символами непереможної віри й надії. А їхня любов – це всеосяжне світло, що перемогло темряву найтяжчих часів.

 

"Вітаю вас з цим новим початком! Ваша історія – натхнення для всієї країни", – висловив поздоровлення Сергій Волинський.

 

Що ж відомо про заручену пару військових? Як вже було сказано, Галина Федишин повернулася в Україну 3 січня після масштабного обміну полоненими. Сергій Волинський наголосив, що вона була останньою дівчиною-морпіхом, яку утримували у полоні окупанти.

 

Дівчина була однієї із захисниць Маріуполя і пройшла шлях оборони від заводу "Ілліча" до "Азовсталі". Варто зазначити, що росіяни кілька разів імітували, що везуть медикиню на обмін, але щоразу її повертали назад до місця, де утримували.

 

Військовий Микола Гриценяк повернувся з полону ще 22 вересня 2022 року, коли росіяни звільнили 215 військових, у тому числі й командирів "Азову". Коханих розлучали майже 2 роки полону.

 

Як повідомляла УМ, Україна повернула понад 200 українських воїнів і цивільних з полону.