Умєров міркує про електронні повістки для військовозобов’язаних

17:25, 23.12.2023
Умєров міркує про електронні повістки для військовозобов’язаних

Рустем Умєров прагне цифровізувати процес мобілізації. (facebook.com/rustemumerov.ua)

Міністр оборони Рустем Умєров розповів, що очолюване ним відомство розглядає можливість сповіщати чоловіків про необхідність з’явитися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) через електронне сповіщення.

 

За його словами, подібні емейл-запрошення отримуватимуть громадяни України чоловічої статі, як в державі, так і за кордоном

 

Як інформує Україна молода, про це Умєров повідомив у інтерв’ю Суспільному в суботу.

 

«Ми проаналізували різні бази даних. Вирішимо, як ці дані облікувати. Тому що – це військовозобов’язаний, чи військовослужбовець, чи вже ветеран?

 

Після обліку – чи ця категорія чоловіків буде взагалі запропонована на військову службу чи ні. Тобто це достатньо величезний механізм, який треба обговорювати покроково», - зазначив глава Міноборони.

 

Він акцентував, що подібні запрошення отримуватимуть чоловіки, громадяни України, і за кордоном: "Якщо ми вже ухвалимо рішення щодо категорій, запрошення надішлемо усім".

 

Пан Умєров додав, що оборонне відомство працює над технічними рішеннями, щоб цей процес був цивілізованим.

 

Як повідомляла «УМ», днями Умєров казав, що українців за кордоном запрошуватимуть до ТЦК та СП, щоправда не повідомив, як саме це відбуватиметься.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про мобілізацію ще на стадії розробки - Роман Костенко