Одіозний заступник голови Нацполіції Дмитро Тишлек написав рапорт про звільнення

13:01, 19.12.2023
Одіозний заступник голови Нацполіції Дмитро Тишлек написав рапорт про звільнення

Дмитро Тишлек не зміг спростувати зв'язків з московією. (Фото з відкритих джерел)

Скандально відомий фігурант журналістського розслідування щодо ймовірних зв’язків із росією, заступник голови Національної поліції України Дмитро Тишлек написав рапорт про звільнення.

 

Глава МВС Ігор Клименко одразу задовольнив рапорт підлеглого і підписав наказ про звільнення.

 

Як інформує Україна молода, про це Тишлек та Клименко повідомили у коментарі РБК-Україна у вівторок.

 

“Я прийняв рішення написати рапорт про звільнення з посади заступника голови Нацполіції за власним бажанням. Подав на підпис керівництву. Також чекаю на результати розслідування ДБР, яке, нагадаю, було розпочато саме за моєю заявою, і перевірки НАЗК”, – сказав Тишлек.

 

Тоді як міністр Клименко коротко повідомив журналістам: "Рапорт Тишлека є і його прийнято. Наказ підписав".

 

Раніше повідомлялось, що 15 грудня після службової перевірки Дмитро Тишлек повернувся до виконання своїх обов’язків.

 

Нагадаємо, видання Bihus.Info оприлюднило розслідування про те, що дружина заступника голови Нацполіції Дмитра Тишлека станом на літо 2023 року не позбулася російського паспорта, а сам він користується нерухомістю та авто родини партнера ватажка ростовського кримінального угруповання.

 

За даними ЗМІ, у 2005 році дружина Тишлека Олександра Балакай просила видати їй новий паспорт громадянки рф, що і було зроблено. Саме цей паспорт громадянки рф, згідно з розслідуванням журналістів Bihus.info, досі залишається чинним. Крім того, за даними джерел, у 2015-2017 роках вона регулярно їздила до росії та в окупований рф  Крим.

 

У відповідь, заступник голови Нацполіції Дмитро Тишлек заявив, що ЗМІ “спотворили факти” в розслідуванні про російський паспорт його дружини. А також, що він збирається звертатися до ДБР щодо цієї ситуації.

 

Як повідомляла "УМ", попри численні обвинувачення у корупції заступник голови Офісу президента Олег Татаров залишається на посаді, бо потрібен Зеленському для впливу на розгалужену правоохоронну систему України.